facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Počela druga sezona projekta „Razvoj rukometa u vrtićima“

seniori
Nakon prve sezone u kojoj je projekat realizovan u Podgorici, Cetinju i Nikšiću, osim navedenih gradova, u drugoj sezoni će biti uključena i djeca iz Bara, Tivta i Ulcinja.

Počela je druga sezona projekta „Razvoj rukometa u vrtićima“ koji Rukometni savez Crne Gore sprovodi od marta, uz podršku Evropske rukometne federacije (EHF).

Nakon prve sezone u kojoj je projekat realizovan u Podgorici, Cetinju i Nikšiću, osim navedenih gradova, u drugoj sezoni će biti uključena i djeca iz primorskih opština - Bara, Tivta i Ulcinja.

Prvi čas u Ulcinju organizovan je u srijedu, a trener Rifat Lazorja radio je sa oko 50 djece iz tog grada.

6 gradova – Podgorica, Cetinje, Nikšić, Bar, Tivat i Ulcinj

7 vrtića

350 djece

14 trenera

To su brojke za drugu sezonu projekta koji je izazvao sjajne reakcije kako djece i roditelja, tako i osoblja vrtića i cjelokupne javnosti, ali i zavrijedio najviše ocjene EHF-a.

U saradnji sa CS Cassiopeia pripremljena je i jedinstvena bojanka rukoMEtić, koja će uz druge aktivnosti projekta, podstaći djecu na bavljenje sportom i razvoj kreativnosti.

Projekat je institucionalno podržalo Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija.

Djeca uzrasta od tri do šest godina u prilici su da se od eminentnih trenera, sadašnjih i bivših reprezentativaca, kroz navedeni projekat, upoznaju sa rukometom, nauče prve rukometne korake i već od najmlađih dana razvijaju ljubav prema našem sportu.

Planirano je da projekat bude nastavljen i naredne godine, kada će biti proširen i na sjever naše države, pa će na kraju ukupno 9 gradova biti dio projekta koji pokazuje opredjeljenost Saveza da radi na razvoju rukometa od najmlađeg uzrasta.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×