facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavice" na najbolji način iskoristile EHF sedmicu, novo okupljanje krajem oktobra

seniori
EHF sedmica je bila pun pogodak i "lavice" su je iskoristile na najbolji način, kazala je golmanka Marina Rajčić.

EHF sedmica je bila pun pogodak i "lavice" su je iskoristile na najbolji način, kazala je golmanka Marina Rajčić nakon što su naše najbolje rukometašice kompletirale prvo okupljanje pod vođstvom nove selektorke Suzane Lazović.

"Sve je nekako novo, ali opet i staro, trebalo nam je malo vremena da se priviknemo jedni na druge. Radile smo vrijedno, jedva čekam naše naredno okupljanje gdje ćemo da radimo neke konkretnije stvari", kazala je Rajčić:

"Atmosfera je kao uvijek bila odlična. Ovo je bilo pravo vrijeme da se naviknemo na nove stvari koje donosi selektorka. Bilo je izazovno, a u oktobru ćemo igrati i utakmice, gdje ćemo moći da primijenimo sve ono što smo radile ove sedmice. Rukomet se mijenja, nije isti kao prije deset godina, tako da i mi treba da unesemo neke novine".

Iskusna golmanka ističe da ekipa mora da nadogradi neke stvari, pogotovo u napadu.

"Naš sistem zahtjeva jako dobru odbranu, gdje se puno trošimo, a današnju rukomet je veoma brz. Treba samo da nadogradimo neke stvari i mislim da će onda sve biti dobro", istakla je Rajčić.

Ona se osvrnula na izazove koje ih čekaju na Evropskom prvenstvu, a na kojem će od 29. novembra rivali u grupi u Debrecinu biti Srbija, Rumunija i Češka.

"Biće teško, jer danas svaka reprezentacija može da iznenadi. Eto, mi smo se mučile sa Paragvajem na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, jer nijesmo navikle na njihov stil igre. Rivale u grupi dobro poznajemo, spremićemo se i očekujem dobre partije", zaključila je Marina.

I pivot Tatjana Brnović ističe sjajnu atmosferu i zadovoljstvo urađenim tokom EHF sedmice.

"Probale smo mnogo novih stvari u odbrani i napadu, kako bi što prije ušli u sistem nove selektorke. Brzo će i to okotbarsko okupljanje, dosta je posla pred nama", kazala je Brnović.

Ona vjeruje da će se "lavice" u narednom periodu vratiti u vrh svjetskog rukometa.

"Nakon razočaranja koje smo doživjele u olimpijskim kvalifikacijama stigle smo sa nekom novom energijom i željom da pokažemo da je to bio samo loš period. Vjerujem da pripadamo evropskom vrhu", istakla je Brnović.

Kaže da je grupa na Evropskom prvenstvu zahtjevna, ali vjeruje u prolaz.

"Smatram da je naša grupa najteža, pogotovo je i sistem takmičenja težak, jer samo dvije ekipe iz grupe idu dalje. Srbija je recimo mlada ekipa, koja igra odlično, ne bi me iznenadilo da izbore plasman u narednu rundu. Najveći izaov biće Rumnija, tamo se mnogo ulaže i kvalitetna su selekcija. Vjerujem ipak da imamo kvalitet da prođemo dalje", zaključila je Brnović.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×