facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Upravni odbor

kapisoda
Predsjednik
Petar Kapisoda

Petar Kapisoda rođen je 26. juna 1976. godine na Cetinju. Bivši je reprezentativac Jugoslavije i Crne Gore, u čijem dresu je odigrao i posljednji meč u karijeri. Jedan od glavnih igrača prve crnogorske selekcije koja je nastupala na velikim takmičenjima i nekadašnji sportski direktor naše reprezentacije.

Proslavljeno lijevo krilo karijeru je počelo u Lovćenu, a igralo je za dva najveća kluba iz Srbije – Partizan i Crvenu zvezdu sa kojima je osvojio šest titula prvaka Jugoslavije, kao i najveće timove iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske - Bosnu i Zagreb. Posljednji klub za koji je nastupao bio je švajcarski West.

Sa reprezentacijom Jugoslavije za koju je upisao 95 nastupa, osvojio je dvije medalje i to bronzane na prenstvima svijeta 1999. godine u Egiptu i 2001. u Francuskoj.

Igračku karijeru koja je trajala 22 godine, završio je u junu 2013. godine, kada je Crna Gora pobjedom protiv Njemačke u Podgorici, izborila učešće na Evropskom prvenstvu. U dresu sa državnim grbom Crne Gore odigrao je 60 mečeva.

Za predsjednika Rukometnog saveza Crne Gore izabran je 29. januara 2019. godine i četvrti je predsjednik Saveza od obnavljanja nezavisnosti.

Na vanrednoj sjednici Skupštine Saveza koja je održana 25. januara 2023. godine, a kojoj je prisustvovalo 26 od 32 delegata, Kapisoda je dobio jednoglasnu podršku za drugi mandat na čelu Saveza.

Članovi
Vesko Mujović
Vesko Mujović
Miladin Mijajlović
Miladin Mijajlović
Milija Zeković
Milija Zeković
Milutin Vušurović
Milutin Vušurović
Igor Noveljić
Igor Noveljić
Ljubo Perišić
Ljubo Perišić
Vasko Ševaljević
Vasko Ševaljević
facebook instagram twitter viber licenciranje
×