facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Puno je jasnije šta možemo i koji igrači će nositi igru na Evropskom prvenstvu"

seniori
"Ovo je bila završna provjera, vidjeli smo šta ko može i ko se kako ponaša u određenim situacijama. To će odlučivati o sastavu za Mađare”.

Porazom od Slovenije (37:32), rukometaši Crne Gore su stavili tačku na prijateljske utakmice pred Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Do prvog duela sa Mađarskom u Minhenu ima sedam dana, dovoljno je vremena da se promijene i „zategnu” neke stvari u igri. Biće lakše kad se vrate dva Radovića - Mirko i Luka, jer su „lavovi” protiv tima Uroša Zormana igrali bez klasičnog desnog krila.

„Čestitke igračima na dobroj borbi. Igrali smo sinoć jako tešku utakmicu i nakupilo se umora, a nismo bili kompletni, jer smo bili bez desnih krila. To je veliki hendikep protiv izvrsne ekipe Slovenije, koja svaku grešku kažnjava. Suzili su nam prostor ka sredini i pustili da šutiramo sa desnog krila”, istakao je selektor Vlado Šola.

Šola naglašava da je nastup na „Croatia cupu” dao mnogo odgovora.

„Slika je puno jasnija šta možemo i koji igrači će nositi igru na narednom takmičenju. Ovo je bila završna provjera, vidjeli smo šta ko može i ko se kako ponaša u određenim situacijama. To će odlučivati o sastavu za Mađare”.

Povratkom Vuka Borozana, Crna Gora je dobila veliko pojačanje i u odbrani i u napadu, a i Šola je našao igrače za najvažnije pozicije u defanzivi.

„Raduje me da smo dobili širinu na trojci i četvorci u odbrani, i to će određivati ko će biti u sastavu i kakvu će imati minutažu. To je najvažnije pitanje koje smo imali pred sobom. Dobro je da imamo širinu među bekovima, sad imamo brige ko će da igra”, zaključio je Šola.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×