facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Crna Gora protiv Hrvatske u prvom meču na turniru u Poreču

seniori
Crna Gora u četvrtak (17 sati) protiv Hrvatske u prvom meču na turniru "Kroacija kup" u Poreču, dan kasnije protivnik će biti Slovenija.

Posljednje provjere uoči nastupa na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, najbolji crnogorski rukometaši imaće na turniru „Kroacija kup“ u Poreču.

Izabranike selektora Vlada Šole u četvrtak i petak očekuju dueli protiv odličnih protivnika – domaćina Hrvatske i Slovenije, koji se takođe, pripremaju za EHF Euro 2024.

Biće to nove odlične provjere za „lavove“, koji su pripreme za sedmo učešće na prvenstvima Evrope počeli 20. decembra, a 29. decembra doživjeli poraz od Sjeverne Makedonije (39:37) u Staroj Pazovi, u duelu u kojem su nastupili u nekompletnom sastavu.

„Odličan turnir za nas i sjajne provjere da vidimo trenutnu formu i gdje smo pred početak Evropskog prvenstva. Sjajno treniramo, imamo poslije duže vremena više od 10-ak dana priprema za veliko takmičenje i iskoristili smo to na pravi način”, naglasio je pivot Vuk Lazović.

Crna Gora je u martu izgubila oba meča od Slovenije u kvalifikacijama za EHF Euro, a na prethodnom šampionatu Starog kontinenta je savladala i „deželu”, ali i Hrvatsku.

„Očekujem da damo maksimum i odradimo sve što je selektor zamislio. Bitno je da budemo izuzetno borbeni, iako rezultat nije u prvom planu”, rekao je Lazović.

Pivot Meškov Bresta će povratkom Nemanje Grbovića biti oslobođen većine obaveza u napadu, a u centru odbrane je dobio veliko pojačanje - Vuka Borozana.

„Vuko je velika pomoć za sve nas, veliki je igrač. Puno će nam značiti, radujem se igranju sa njim na pozicijama tri i četiri”.

Najiskusniji crnogorski reprezentativac ne ostavlja dilemu kada su u pitanju ambicije na Evropskom prvenstvu.

„Cilj je prolazak u glavnu fazu”, poručio je Lazović.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×