facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Silno oslabljeni "lavovi" poraženi od Sjeverne Makedonije

seniori
Crna Gora će nove provjere imati 4. i 5. januara, kada će na turniru u Poreču igrati protiv Hrvatske i Slovenije.

Poraz u prvom od tri kontrolna meča u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Sjeverna Makedonija je bila bolja od izabranika Vlada Šole (39:37) u kontrolnom meču koji je odigran u Staroj Pazovi.

Priliku je dobilo svih 16 igrača koji su bili u konkurenciji, a selektor Šola odlučio je da u Staru Pazovu ne putuju bek Vuko Borozan i pivot Vuk Lazović, na koje će računati u preostale dvije provjere uoči Evropskog prvenstva.

Nedostajali su i golmani Nebojša Simić i Nikola Matović, te bek Risto Vujačić, pa je utisak da je rezultat protiv tima koji se takođe, priprema za EHF Euro 2024, dobar pred nastavak uigravanja za sedmi nastup na prvenstvima Evrope.

„Lavovi“ su uz to, odigrali odlično drugo poluvrijeme, koje su dobili, a nakon što su na odmoru imali pet golova minusa.

Miloš Vujović najefikasniji sa devet golova iz isto toliko pokušaja, Božo Anđelić je postigao šest (takođe bez promašaja), Vasilije Kaluđerović pet, a Miloš Božović četiri.

Po tri gola postigli su Aleksandar Bakić i Arsenije Dragašević.

Selektor Crne Gore Vlado Šola podijelio je utiske nakon poraza od Sjeverne Makedonije.

“Imali smo danas rano buđenje, što je uticalo i na agažman u prvom poluvremenu. Bili smo malo sporiji u reakcijama i oni su nas uspjeli iskontrirati, pa su stekli neku prednost. Međutim, to i nije toliko bitno. Važno je da smo vidjeli nešto na ovoj utakmici. Još kad budemo danas analizirali video doći ćemo do nekih pametnijih zaključaka. No, ovako na prvu, mislim da moramo puno više raditi na vraćanje u odbranu. Primili smo dosta brzih golova iz polukontre i kontre. Slabo smo se vraćali i to je sada alarm koji moramo iskoristiti da radimo na tome”, naglasio je Šola.

"Lavovi" nijesu mogli da računaju na nekoliko važnih igrača u rotaciji.

“Morao sam da provjerim određene igrače na određenim pozicijama, upariti ih da vidimo kako funkcionišu u parovima. Čak je na momente izgledalo jako dobro, ali to je priprema i moramo da radimo još. Iz analiza ćemo izvući što je najslabije i na tome ćemo raditi”.

Crna Gora će nove provjere imati 4. i 5. januara, kada će na turniru u Poreču igrati protiv Hrvatske i Slovenije.

“To će biti jači protivnici. Nadam se da ćemo biti kompletni na turniru u Hrvatskoj i da ćemo sprovesti ono što zacrtamo u narednim danima”, zaključuje Šola.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×