facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Imamo tri odlične provjere, na EHF Euro cilj je glavna runda"

seniori
"Lavovi" se polako kompletiraju u sklopu priprema za EHF Euro 2024, u petak u Staroj Pazovi kontrolni meč protiv Sjeverne Makedonije.

Rukometna reprezentacija polako kompletira redove, sedam dana nakon što su počele pripreme za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj. Selektor Vlado Šola sada očekuje dolazak još tri igrača – golmana Nebojše Simića i Nikole Matovića, te desnog beka Rista Vujačića.

Ostali su tu i vrijedno rade kako bi podigli formu i ispravili sve ono što nije bilo dobro na kraju kvalifikacionog ciklusa za EHF Euro 2024. Jedan od onih igrača koji se kasnije priključio saigračima, ali i koji bi trebalo da ima značajnu ulogu u timu na prvenstvu u Njemačkoj svakako je Stefan Čavor.

Desni bek Veclara koji je ove sezone u Bundesligi postigao 48 golova je istakao da ekipa na treninzima izuzetno dobro radi, a da do prvog meča u Minhenu protiv Mađarske (12. januar) ima dovoljno vremena da se podigne forma i uigraju sve zamisli hrvatskog stručnjaka na klupi naše selekcije.

“Radimo dosta dobro. Ovo je neka nove reprezentacija, Šola je sa nama pola godine. Teško je da sve sklopimo u tri ciklusa. Idemo korak po korak, pokušavamo da se spremimo što bolje za Evropsko prvenstvo“, ističe Čavor.

Crna Gora će do početka Evropskog prvenstva odigrati tri utakmice. Prva je zakazana za petak u Staroj Pazovi protiv Sjeverne Makedonije, a nakon toga ih u Poreču očekuju Hrvatska i Slovenija.

“Dosta dobra uvertira pred Evropsko prvenstvo, tri odlične utakmice. Nikada ranije nismo stigli da odigramo ovako dobre mečeve pred prvenstvo. U ovom ciklusu imamo i dosta vremena da radimo. Trudimo se da izgradimo formu“, ističe Čavor.

Mađarska, Srbija i Island – rivali u grupnoj fazi protiv kojih će Crna Gora juriti šansu za glavnu fazu koja se igra u Kelnu

“Iskreno, ne možemo previše pričati o grupi. Nama je cilj naravno da prođemo u drugu fazu, ali biće teško, sve ekipe su jake i imaju svoje kvalitete. Nama je pobjeda protiv Rumunije (u toku EHF sedmice, prim. aut) promijenila raspoloženje nakon poraza od Bosne i Hercegovine. Prijateljska je bila, pa ne možemo toliko gledati na nju. Imamo sada ove tri utakmice i dovoljno dana da se uigramo. Možemo mnogo toga da sredimo, kako u napadu, tako i u odbrani“, zaključio je Čavor.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×