facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Potpredsjednik EHF-a Predrag Bošković posjetio Savez

seniori
Potpredsjednik EHF-a Predrag Bošković posjetio Rukometni savez Crne Gore.

Potpredsjednik Evropske rukometne federacije (EHF) Predrag Bošković posjetio je Rukometni savez Crne Gore, gdje je razgovarao sa predsjednikom Petrom Kapisodom.

Teme sastanka bile su dosadašnja saradnja Saveza sa EHF-om, koja je nedavno rezultirala i vrijednom donacijom „evropske kuće rukometa“ u vidu specijalne „Gerflor“ podloge, kao i opreme za mini rukomet, te planovi za naredni period, u kome će najveća pažnja biti usmjerena na Evropsko prvenstvo za rukometašice 2022. godine, a čiji će jedan od tri domaćina, biti i naša država.

Petar Kapisoda, predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore

Zadovoljstvo mi je da u ime Rukometnog saveza Crne Gore i svoje ime pozdravim drugog čovjeka „evropske kuće rukometa“. Ovo je zvaničan, ali i prijateljski susret, jer brojni primjeri pokazuju da je naš Savez u protekle četiri godine otkako je g-din Bošković izabran za potpredsjednika EHF-a, uvijek imao značajnu i nesebičnu podršku za sve aktivnosti i predloge. Današnji sastanak samo je jedan u nizu, jer je naša komunikacija gotovo svakodnevna, a razgovarali smo o tri značajne teme.

Ovo je naime, bila prilika da se Savez zahvali EHF-a za podršku u vidu donacije „Gerflor“ podloge i opreme za mini rukomet, te da se razgovara o Evropskom prvenstvu za rukometašice 2022. godine, a čiji će jedan od tri domaćina, biti i naša država. To je najveći rukometni događaj koji će biti održan u Crnoj Gori, zbog čega je Savez već krenuo sa predanim radom na pripremi organizacije, kako bi opravdali ukazano povjerenje, kao i svaki put do sada kada smo bili domaćini međunarodnih takmičenja za mlađe kategorije.

Još jednom koristim priliku da istaknem izuzetnu saradnju koju imamo sa EHF-om, uvjeren da će ona biti dodatno unaprijeđena u narednom periodu.

Predrag Bošković, potpredsjednik Evropske rukometne federacije

Za Evropsku rukometnu federaciju je kvalitetna i sadržajna komunikacija sa svim članicama od izuzetnog značaja. Kada tome dodam da je Rukometni savez Crne Gore ostvario značajne rezultate na planu razvoja i afirmacije rukometa u okviru države, te da predstavlja nacionalnu federaciju sa kojom EHF ima odličnu saradnju na ostvarivanju naših zajedničkih ciljeva, onda ova posjeta dobija dodatni značaj i čini me posebno zadovoljnim.

Rad i aktivnosti koje u kontinuitetu realizuje Rukometni savez Crne Gore mogu da ocijenim i iz ugla nekadašnjeg predsjednika „crnogorske kuće rukometa“, ali i kao potpredsjednik EHF-a. Bez obzira na to iz kojeg ugla gledao, utisak je isti - svi zaposleni u kancelariji saveza, preko klubova do službenih lica, ulažu maksimalne napored dajući doprinos razvoju rukometa u svim centrima naše države. Posebno ističem reprezentativne selekcije sa čijim rezultatima se, s obzirom na to koliko malu bazu ima Crna Gora, sa poštovanjem odnosi cjelokupan rukometni svijet.

Ovaj sastanak samo je nastavak naše kontinuirane saradnje, a želim da naglasim da će zbog svih ostvarenja u proteklom periodu, Rukometni savez Crne Gore uvijek dobiti podršku za sve inicijative i upite upućene EHF-u koji će doprinijeti daljoj afirmaciji rukometa u Crnoj Gori i očuvanju značajne pozicije koju u rukometnom svijetu imaju reprezentativne selekcije.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×