facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavovi" počeli pripreme za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj

seniori
Po završetku klupskih obaveza, saigračima u nacionalnim timu, do kraja godine, priključivaće se i preostalih 12 igrača koji konkurišu za mjesto u sastavu za Evropsko prvenstvo.

Počela je “operacija Njemačka”! “Lavovi” su se okupili u nekompletnom sastavu i krenuli sa uigravanjem za Evropsko prvenstvo.

Selektor Vlado Šola na prvom treningu u dvorani “Verde” na raspolaganju je imao devet igrača.

To su golman Filip Borozan, krila Aleksandar Bakić i Mirko Radović, pivoti Nemanja Grbović i Miodrag Ćorsović, te bekovi Božo Anđelić, Stevan Vujović, Vasilije Kaluđerović i Vuko Borozan.

Po završetku klupskih obaveza, saigračima u nacionalnim timu, do kraja godine, priključivaće se i preostalih 12 igrača koji konkurišu za mjesto u sastavu za Evropsko prvenstvo.

Crna Gora će 29. decembra odigrati prijateljsku utakmicu protiv Sjeverne Makedonije u Staroj Pazovi, dok je 4. i 5. januar planirano učešće na turniru u Poreču, gdje će rivali biti domaćin Hrvatska i Slovenija.

Premijerni meč na EP “lavovi” će odigrati 12.. januara u Minhenu protiv Mađarske, a rivali u grupi su još Island i Srbija. Plasman u glavnu rundu izboriće dvije prvoplasirane selekcije.

- Trebalo bi da 26. decembra na okupu bude 90 odsto ekipe i tada ćemo početi taktičke pripreme za protivnike. Do tada ćemo se orijentisati na kondicionu pripremu. Igračima koji su ovdje rekao sam da su u svojevrsnoj prednosti u odnosu na druge jer će imati veći broj treninga i to je dobro i za nas i za njih – rekao je Šola uoči prvog treninga.

Pod vođstvom Vlada Šole, „lavovi“ su upisali dva poraza od Slovenije i jedan od Bosne i Hercegovine, a pobijedili su Kosovo.

- Imali smo dva okupljanja nakon kvalifikacija. Protiv Gvadelupa u junu htjeli smo da provjerimo mlađi kadar i to je ispalo dobro jer smo vidjeli nekoliko zanimljivih igrača. U novembru protiv Rumunije imali smo neke igrače koje smo željeli da vratimo u reprezentaciju i da krenemo ispočetka, ali je zbog povreda i bolesti taj plan propao. Ipak, pokazalo se da je taj meč bio pogodak za nas jer smo pobijedili, a to nam je trebalo nakon poraza od Bosne i Hercegovine. Imamo dobru atmosferu, ekipa je prihvatila plan da imamo personalizovane akcije za svakog igrača, kako ne bismo lutali u taktičkim varijantama i da se tačno zna ko što radi – rekao je Šola.

- Nažalost, nijesmo uspjeli da sprovedemo zonu 5-1 kako smo zamislili, ali imamo sad vremena da radimo na tome.

U reprezentaciju se poslije šest i po godina vratio Vuko Borozan.

- Drago mi je što se vratio jer je bio jedan od najboljih bekova na svijetu. Sigurno nije zaboravio da igra rukomet, što je pokazao tokom minula tri mjeseca u Lovćenu u veoma jakom takmičenju kakvo je Evropska liga. Međutim, mi smo tim i svaki igrač koji je ovdje jednako vrijedi. Važni će biti forma, želja i odnos prema reprezentaciji. To će nam biti jedina vodilja kad budemo odlučivali ko će ići na Evropsko prvenstvo – rekao je Šola.

,,Lavovi“ će 29. decembra odigrati prijateljski meč sa Sjevernom Makedonijom u Staroj Pazovi, dok će 4. i 5. januara nastupiti na turniru u Poreču gdje će rivali biti domaćin Hrvatska i Slovenija.

- Ideja je da protiv Sjeverne Makedonije ne igramo s najjačim timom jer želim da neki igrači duže ostanu u trenažnom procesu i da dam priliku onima koji su manje igrali u posljednje vrijeme da pokažu što mogu. Sa Slovenijom i Hrvatskom će biti veliki okršaji u smislu kvaliteta selekcija i to garantuje da će angažman biti maksimalan. Svi će dobiti priliku, isprobaćemo taktičke varijante, a rezultat neće biti primaran, već odnos prema reprezentaciji i fokus na ono što tražim od njih da igraju – naveo je Šola.

Igra Crne Gore trebalo bi da bude mnogo bolja sa povratkom Nemanje Grbovića, koji nije odigrao nijedan meč za ,,lavove“ od dolaska Šole.

- Sanirao je povredu zbog koje nije igrao u kvalifikacijama, kad smo imali protiv Rumunije bio je bolestan, nadam se da će sada biti sve u redu. On je jedan od igrača koji garantuje visok kvalitet na svojoj poziciji, sigurno ćemo imati velike koristi od njega – poručio je Šola.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×