facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Rajčić: Pravimo novu, mnogo jaku reprezentaciju, koja može da parira svima

seniori
„Daćemo sve od sebe, nećemo to lako pustiti. Plasman na Olimpijske igre je naš san, san novih ‘lavica’. Pripremaćemo se kroz klubove da kvalifikacije dočekamo spremne”, kazala je Rajčić.

Trijumfom nad Češkom (28:24), rukometašice Crne Gore završile su 26. Svjetsko prvenstvo na 7. mjestu.

To im je treći najbolji plasman na SP, jer su 2019. bile pete, a 2017. šeste na svijetu. Ostaće, naravno, gorak ukus zbog sudijske nepravde u duelu sa Danskom u četvrtfinalu, ali je i ovo uspjeh za podmlađenu reprezentaciju, koja je na startu glavne faze ostala bez najiskusnije, 33-godišnje golmanke Marte Batinović.

„Najbitnije je da smo zdrave završile, a još smo i pobijedile. Žao mi je, naravno, zbog utakmice sa Danskom, ali srećna idem kući, jer znam da smo dale sve od sebe i dobile dosta igračica. To je jako bitno za naredna okupljanja i kvalifikacije koje slijede. Čekamo Martu da nam se oporavi i vrati, mislim da pravimo novu, mnogo jaku reprezentaciju, koja može da parira svima”, kazala je Marina Rajčić, najstarija u ovoj selekciji sa 30 godina.

Kapitenka smatra da se prave stvari tek mogu očekivati od „lavica”.

„Mnogo je pozitivnih stvari. Falilo nam je dosta igračica, neke su se oprostile, ali kad se neke vrate biće ono pravo. Samo da se lako uklope i nastavimo gdje smo danas stale”.

Marina Rajčić je, uz Jovanku Radičević i Majdu Mehmedović, jedina crnogorska rukometašica koja je tri puta igrala na Olimpijskim igrama. Boriće se da u Parizu postane prva sa četiri učešća protiv Njemačke, Slovenije i Paragvaja.

„Daćemo sve od sebe, nećemo to lako pustiti. To je naš san, san novih ‘lavica’. Pripremaćemo se kroz klubove da kvalifikacije dočekamo spremne”, kazala je Rajčić.

Tatjana Brnović je na Svjetskom prvenstvu u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj potvrdila da je jedna od najboljih pivotkinja današnjice.

„Ponosne smo na sve što smo uradile i na današnju pobjedu. Dobro smo odigrale utakmicu sa Češkom, stabilno, mirno i uspješno završile prvenstvo. Nismo očekivale ovakav razvoj događaja, ali smo izuzetno ponosne na borbu, pristup i samu igru”, poručila je 25-godišnja Podgoričanka.

Crna Gora će krajem februara i početkom marta igrati dva meča sa Srbijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a od 11. do 14. aprila i kvalifikacije za Olimpijske igre. Rivali za dva mjesta u Parizu biće Njemačka, Paragvaj i Slovenija, koju vodi bivši selektor Crne Gore i trener Brnovićeve u Krimu, Dragan Adžić.

„Kvalifikacije će vrlo brzo doći, već za nekoliko mjeseci. Do tada ćemo imati još jedno okupljanje, željno sve to iščekujemo i krećemo sa pripremama”, poručila je Brnovićeva.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×