facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Ubjedljiv poraz "lavova" u Baja Mareu

seniori
Crna Gora doživjela prvi poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Muška seniorska reprezentacija poražena je od Rumunije 36:27 (16:13) u utakmici drugog kola kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo koje će 2022. godine biti održano u Mađarskoj i Slovačkoj. „Lavovi“ su doživjeli prvi poraz u kvalifikacijama koje su otvorili ubjedljivom pobjedom protiv Kosova u Podgorici.

- Disciplinovano smo otvorili utakmicu, ali smo potom ušli smo u greške koje je iskusna ekipa kao što je Rumunija znala da kazni. Morali smo da odigramo i ostatak meča kao prvih 10-minuta, ali imali smo problema sa izostankom nekoliko igrača, a nijesmo ni imali dovoljno vremena za pripremu utakmice. Kvalifikacije se nastavljaju u januaru naredne godine, vjerujem da ćemo imati više sreće sa sastavom i da će na raspolaganju biti više igrača, te da nećemo imati problema kao tokom ove sedmice. Siguran sam da će protiv Švedske u januaru sve izgledati bolje. Švedska je u vrhu svjetskog rukometa, ali kada donekle budemo kompletni i kada budemo imali sastav za njih, vjerujem da možemo i do iznenađenja – kazao je selektor Zoran Roganović.

U duelu u Baja Mareu, silno oslabljeni„lavovi“ su sjajno krenuli i u 8. minutu vodili su 5:1, ali je domaćin preokrenuo u 14. minutu (7:6), na velikom odmoru imao tri gola viška (16:13), a do nedostižne prednosti stigao u 44. kada je na semaforu pisalo 26:18.

Prednost domaćina u nekoliko navrata iznosila je devet golova što je bila i konačna razlika. Rumunija je pobjedom protiv direktnog konkurenta u borbi za drugo mjesto u grupi u kojoj je prvi favorit Švedska, napravila značajan korak ka plasmanu na prvenstvo Evrope.

Loše izdanje u odbrani i čak 36 primljenih golova glavni su razlog ubjedljivog poraza na možda i ključnom gostovanju u kvalifikacijama.

- Krenuli smo veoma dobro u prvih 10-ak minuta tokom kojih smo ispoštovali taktičke zadatke koje je pred nas postavio selektor. Kasnije je došlo do umora i pada koncentracije, griješili smo u istim akcijama koje smo ranije rješavali bez problema. Rumunija je u prvom poluvremenu došla do pet golova prednosti, kasnije smo prišli na dva gola, ali nijesmo uspjeli da se vratimo. Ovog puta nije bio problem u napadu, nego u odbrani -  kazao je krilo Marko Lasica.

Crna Gora naredni meč u kvalifikacijama odigraće 6. januara kada u Podgoricu stiže Švedska, kojoj će „lavovi“ gostovati tri dana kasnije.

Plasman na Evropsko prvenstvo izboriće po dvije ekipe iz svih osam kvalifikacionih grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

RUMUNIJA – CRNA GORA 36:27 (16:13)

BAJA MARE – Dvorana „Laskar Pana“. Igrano bez prisustva publike. Sudije: Horvat, Marton (Mađarska). Sedmerci: Rumunija 3 (3), Crna Gora 1 (0). Isključenja: Rumunija 4, Crna Gora 6 minuta.

RUMUNIJA: Janku 2 (13 odbrana), Popesku, Gica 6, Rakocea, Sadoveak 3, Sas, Bužor 8, Dedu 1, Negru 6 (3), Čepregi, Fenići 1, Buzle 1, Kabuc 6, Fotake, Dumitru 1, Talmjer 1.

CRNA GORA: Braunović (dvije odbrane), Anđelić (tri odbrane), F. Vujović 1, Glendža 2, Bakić, Čavor 1, Čepić 2, Radović 1, M. Vujović 4,  Kaluđerović 1, Simović, S. Vujović 6, Lasica 4, Grbović 3, Lipovina 2.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×