facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Poznat spisak "lavova" za EHF Euro 2024, povratak Vuka Borozana

seniori
Selektor Vlado Šola objavio je skraćeni spisak, na kojem se nalazi 21 igrač koji će konkurisati za mjesto u timu na EHF Euro 2024.

Poznat je spisak „lavova“ koji počinju pripreme za Evropsko prvenstvo koje će u januaru biti održano u Njemačkoj.

Selektor Vlado Šola objavio je skraćeni spisak, na kojem se nalazi 21 igrač koji će konkurisati za mjesto u timu na EHF Euro 2024.

U nacionalni tim nakon pet i po godina vraća se Vuko Borozan, svojevremeno jedan od najboljih lijevih bekova na planeti. Igrač Lovćena je posljednji put za "lavove" igrao u junu 2017. protiv Rusije u kvalifikacijama za Euro, a sada će pojačati konkurenciju na poziciji lijevog beka u sastavu selektora Šole.

Inače, na spisku su "lavovi“ koji su iznijeli teret kvalifikacija, ali i prethodnih velikih takmičenja. Prvi put nakon Svjetskog prvenstva koje je održano u januaru ove godine, dres nacionalnog tima će će obući pivot Nemanja Grbović i srednji bek Stevan Vujović, koji nijesu igrali u posljednja četiri kvalifikaciona duela sa EHF Euro 2024 u martu i aprilu.

Početak priprema planiran je za 20. decembar.

Crna Gora će 29. decembra odigrati prijateljsku utakmicu protiv Sjeverne Makedonije u Staroj Pazovi, dok je 4. i 5. januar planirano učešće na turniru u Poreču, gdje će rivali biti domaćin Hrvatska i Slovenija.

Premijerni meč na EP "lavovi" će odigrati 12. januara u Minhenu protiv Mađarske, a rivali u grupi su još Island i Srbija. Plasman u glavnu rundu izboriće dvije prvoplasirane selekcije.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×