facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavice" su svjetska elita! Crna Gora četvrti put među osam najboljih na planeti

seniori
Crna Gora je četvrti put među osam najboljih na planeti, u srijedu (20.30 sati) protiv domaćina Danske u Herningu u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

Crna Gora je među osam najboljih na planeti! "Lavice" putuju u Herning na četvrtfinale Svjetskog prvenstva!

Crna Gora je četvrti put među osam najboljih na planeti nakon 2015, 2017. i 2019. godine.

U Geteborgu se desilo čudo - Mađarska je imala šest golova minusa u 40. minutu, ali je sjajnom igrom u finišu srušila Hrvatsku (2️3:22), pa je već tada bilo jasno da iz grupe 1 u glavnu rundu idu Švedska i Crna Gora.

Poraz od domaćina je bez posljedica na kraju glavne runde Svjetskog prvenstva. Švedska je slavila (32:25) u "Skandinavijum areni" u Geteborgu i osvojila prvom mjesto u grupi 1.

Crna Gora kao drugoplasirana de u četvrtfinale u kojem će u srijedu (20.30 sati) u Herningu igrati protiv domaćina Danske.

Pod utiskom velikog uspjeha i prolaska među osam najboljih na planeti, "lavice" su napravile veliki broj grešaka u prvom poluvremenu i promašile tri sedmerca, pa je Švedska nakon 30 minuta vodila 15:9, čime je trasirala put do pobjede.

Naše djevojke prišle su u nastavku na dva gola zaostatka, ali u finišu nije bilo snage, pa je domaćin slavio ubjedljivu pobjedu, iako konačan rezultat ne pokazuje pravi odnos snaga na terenu.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×