facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"U prvom poluvremenu smo pokazale silu u odbrani, sačuvale smo neke igračice"

seniori
"Naravno da nam je pobjeda važna za podizanje samopouzdanja. Pred nama je utakmica sa Švedskom, čekamo i ostale rezultate”, istakla je Popović.

Pobjedom nad Senegalom (29:21), rukometašice Crne Gore su napravile važan korak ka četvrtfinalu 26. Svjetskog prvenstva.

Do ponedjeljka veče, kada na zatvaranju grupe 1 igraju sa Švedskom, možda će već biti u nokaut fazi, ali je potrebno da Mađarska u posljednjem kolu glavne runde savlada Hrvatsku.

„Veoma važna pobjeda. U 1. poluvremenu smo pokazale silu u odbrani, to nam je dalo šansu da pružimo priliku svima, ali i da sačuvamo neke igračice. Senegalke su bile malo grube, bilo je bitno da sve ostanu zdrave. Naravno da nam je pobjeda važna za podizanje samopouzdanja. Pred nama je utakmica sa Švedskom, čekamo i ostale rezultate”, istakla je Bojana Popović.

Dijana Mugoša je dobila neugodan udarac, zbog čega je utakmicu završila u finišu 1. poluvremena, ali je sve u redu sa njom. Selektorka je htjela da je sačuva.

„Bilo je kritično, sa dosta situacija gdje sudije nijesu sankcionisale neke stvari, a onda smo mi dobijali isključenja koja nijesu bila. Igračice su se iznervirale, igrale još grublje i pravile glupa isključenja. Sve su dobile šansu, to je važno za ono što slijedi”.

„Lavice” će večeras navijati za Švedsku, a u ponedjeljak igrati protiv jednog od tri domaćina za prvo mjesto u grupi.

„Gledaćemo Švedsku protiv Mađarske, to su sve zanimljive utakmice. Imamo dosta materijala za Švedsku, ovaj završni sa duel sa Mađarskom će nam dati još neke smjernice. Švedska je dobra ekipa, domaćin i biće puna hala, spektakl. Uživanje je igrati takve mečeve. Najslađe je ostavljeno za kraj, idemo da se oporavimo i da čekamo sve ostalo do naše posljednje utakmice”, poručila je Popovićeva.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×