facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Bile smo previše nervozne, sigurno je tome doprinijela i povreda Batinović"

seniori
"Mislim da je najveći problem bio u nervozi, ali je na kraju sve stalo u jednu loptu i moglo je da bude drugačije", rekla je selektorka Popović.

Crnogorske rukometašice su poražene prvi put na Svjetskom prvenstvu, pa još moraju da se pomuče da bi se plasirale u četvrtfinale.

Bolja od "lavica" je bila Hrvatska (26:25) na startu glavne faze u Geteborgu.

"Bila je teška utakmica. Sve vrijeme smo bile pod nekim opterećenjem, što je nerazumljivo. Tek smo posljednjih 15 minuta našle ritam, kada smo igrale sa dvije niže igračice i dvije pivotkinje. Mislim da je najveći problem bio u nervozi, ali je na kraju sve stalo u jednu loptu i moglo je da bude drugačije", rekla je selektorka Bojana Popović.

Povreda Marte Batinović, koja je napustila teren sredinom prvog poluvremena, bitno je uticala na naše igračice.

"Taj peh sa Martom nas je sigurno poremetio. Izgleda je za nju prvenstvo završeno i sve to je ostavilo utisak na nas, bile smo tužne i doprinijelo da budemo nervozne... Na kraju mogu da budem zadovoljna zbog velike borbe, mogla je ta posljednja lopta i da uđe u gol, ali nije. Idemo dalje, okrećemo se narednom protivniku, ima još puno da se igra, iako smo u ovom meču mogle mnogo toga da riješimo", istakla je Bojana Popović.

U nastavku takmičenja će Crna Gora biti oslabljena.

"Marta je dala mnogo toga u prethodne utakmica, nosila nas je i njen izostanak će biti veliki hendikep za nas", dodala je Bojana.

Crna Gora i dalje drži situaciju pod kontrolom, u subotu je rival Senegal (15.30).

"Sve ovo moramo da prevaziđemo, da sada samo mislimo o Senegalu i da se pripremimo da odigramo dobru utakmicu".

Marina Rajčić je u jednom dijelu drugog poluvremena držala crnogorske rukometašice u igri protiv Hrvatske, na kraju to nije bilo dovoljno da se izbjegne poraz.

"Teško je kada se izgubi ovakva utakmica, u kojoj smo imale mnogo grešaka. Ali, glavu gore - čekaju nas dva jako bitna meča i nemamo kad da mnogo mislimo o ovom što se dogodilo", rekla je Rajčićeva.

Crna Gora se nije predavala ni na minus pet, imala je napad za remi...

"Borile smo se do kraja i to je ono što raduje. Brine povreda Marte Batinović, svi se nadamo da nije ništa ozbiljno. Marta nam je potrebna, imala je sjajan ritam na ovom turniru, dala veliki doprinos... Bićemo uz nju šta god da bude", dodala je Marina.

Crna Gora se i dalje pita kada je borba za plasman u četvrtfinale u pitanju.

"Držimo situaciju pod kontrolom. Borimo se do kraja, izgubile smo od Hrvatske koja je igrala bolje i manje griješila, ali mi nastavljamo dalje i okrećemo se Senegalu", zaključila je iskusna golmanka.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×