facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Prvi poraz na Svjetskom prvenstvu, Hrvatska slavila minimalnu pobjedu

seniori
Hrvatska je kao i na prethodna dva meča na velikim takmičenjima slavila minimalnu pobjedu (26:25) na startu glavne runde Svjetskog prvenstva.

"Lavice" su se herojski borile, ali nijesu uspjele. Hrvatska je kao i na prethodna dva meča na velikim takmičenjima slavila minimalnu pobjedu (26:25) na startu glavne runde Svjetskog prvenstva.

Propuštena je prva prilika da se osigura plasman u četvrtfinale, ostaje žal, jer su izabranice selektorke Bojane Popović ponovo pokazale karakter i nijesu se predavale, iako je protivnik imao i pet golova prednosti i vodio od početka meča.

Imala je naša selekcija napad koji je trajao više od minut, a šut za izjednačenje je promašila Itana Grbić.

Izabranice Bojane Popović nijednom nijesu vodile u dvorani "Skandinavijum" u Geteborgu, često su imale i po tri gola minusa, a početkom drugog poluvremena je bilo i plus pet u korist protivnika (19:14).

Deset minuta Crna Gora u tom periodu nije postigla gol, ali je kasnije bila nadomak preokreta. Imala je šansu da osvoji veliki bod, ali je ona otišla promašajem Itane Grbić dvadesetak sekundi prije kraja.

Naše rukometašice nisu ponovile izdanje u odbrani iz duela sa Mađarskom od prije tri dana, a od sredine prvog dijela su bile i oslabljene kada je zbog povrede morala teren da napusti golmanka Marta Batinović, koja je pokidala prednje ukrštene ligamente i predstoji joj duga pauza...

Itana Grbić je bila najefikasnija u crnogorskoj selekciji sa pet golova, Jelena  Despotović je postigla četiri, a po tri su upisale Tatjana Brnović, Dijana Mugoša, Ivona Pavićević i Matea Pletikosić...

Crna Gora naredni meč igra u subotu - od 15.30 će se sastati sa Senegalom.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×