facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavice" u četvrtak protiv Hrvatske na startu glavne runde

seniori
Crna Gora je lider novoformirane grupe glavne runde na Svjetskom prvenstvu sa četiri boda, koliko ima i domaćin Švedska.

Crna Gora na startu glavne runde Svjetskog prvenstva u četvrtak (15.30 sati) će igrati protiv Hrvatske.

Nakon što je završeno posljednje kolo u grupi A, poznat je i raspored "lavica" u glavnoj rundi u Helsingborgu.

Hrvatska koja je osvojila drugo mjesto u grupi A nakon poraza od domaćina Švedske (22:17) biće prvi protivnik u četvrtak, a pobjeda u tom meču praktično bi riješila pitanje plasmana u četvrtfinale planetarne smotre.

U subotu (15.30 sati) rival će biti Senegal, a u ponedjeljak (20.30) je na programu spektakl protiv domaćina Švedske.

Poredak na tabeli novoformirane grupe je sljedeći:

Crna Gora 4️

Švedska 4️

Mađarska 2️

Hrvatska 1️

Senegal 1️

Kamerun 0

Naša reprezentacija stigla je u Geteborg, nakon što je sjajna izdanja u grupnoj fazi zaokružila velikom pobjedom protiv Mađarske, koju je srušila nakon izdanja za pamćenje u drugom poluvremenu.

Sa sedam golova, Tatjana Brnović bila je jedna od vodećih skorera naše reprezentacije koja je u drugom poluvremenu prikazala sav svoj potencijal.

“Zadovoljne smo posle pobjede. Smatram da smo u drugom poluvremenu imale čvrstu odbranu, bile smo dodatno motivisane i koncentrisane, i bolje u segmentu postizanja pogolova“, rekla je pivot Tatjana Brnović, pa dodala da je ovakva utakmica bila prijeko potrebna, s obzirom da je ovaj meč nazvan ispitom generacije.

“Mislim da nam je ovo bilo potrebno. Pokazale smo da možemo, i da imamo kvalitet da igramo sa svima. Ne znam kako će nas gledati rivali, ali mi smo fokusirane na sebe. Nadamo se i vjerujemo u sebe, korak po korak. Naše najbolje utakmice su tek pred nama, strpljivo čekamo sledećeg protivnika“, zaključila je Brnović.

Lijevo krilo Dijana Mugoša bila je sjajna u pobjedi protiv Mađarske sa osam golova, a utisci su nikada pozitivniji.

“Presrećna sam, i dalje je pozitivna energija među nama i nadam se da će se tako nastaviti. Drugo poluvrijeme smo uspjele što nismo u prvom, fenomalna Marta Batinović dala je doprinos sjajnim odbrana, osjetile smo da možemo i vidjele da je pobjeda naša“.

Ono što se u taboru Crne Gore uvijek ističe to je fokus, i “svoje dvoriše” više nego gledanje protivnika.

“Pobjeda mnogo znači na planu samopouzdanja, vjerujemo jedna u drugu. Ne zalijećemo se, držimo fokus i dobru pripremu pred svaki meč. Bitno je da u pravom momentu pokažemo ono što možemo. Iskreno, gledamo da budemo bolje i da se fokusiramo na nas a ne na protivnike, i da samim tim i pobjeđujemo“, zaključila je Mugoša.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×