facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Nijedna utakmica više ne može da se odradi, mora da se igra"

seniori
„Čeka nas teška utakmica u ponedjeljak protiv Mađarske, to je najvažnije za šta bi trebalo da se spremamo”, kazala selektorka Popović.

Pobjede nad Kamerunom i Paragvajem su upisane još nakon žrijeba za Svjetsko prvenstvo, jer je razlika u kvalitetu evidentna. Iako je bilo slabosti u igri u prva dva meča u Helsingborgu, „lavice“ su ispunile cilj i sa dvije ubjedljive pobjede osigurale plasma u glavnu rundu.

„Nijedna utakmica više ne može da se odradi, mora da se igra. Sve ekipe se bore, igraju rukomet, treniraju svaki dan i pripremaju se za velika takmičenja. Ne može da se uđe u utakmicu kako smo ušle, da očekujemo da će odbrana da se igra sama od sebe, da će golmanke da „skidaju” lopte kako smo zamislile. Moramo da odradimo maksimalno i da tako rezultat dođe”, istakla je selektorka Bojana Popović.

Popović nije bila zadovoljna zbog činjenice da se mreža Marine Rajčić tresla 15, a Marte Batinović 11 puta.

„Ovo je dobra lekcija. Nervira me broj primljenih golova od Paragvaja, moralo je minimum 10 manje da ih bude. To je posljedica 1. poluvremena i jurnjave, jer smo htjele do lakog gola iz dva poteza. Učim ih iz utakmice u utakmicu tim stvarima, a tek su na meču shvatile te stvari koje pričamo. U 2. poluvremenu smo spustile tranzicioni tempo, dozvoljavale ekipi da se postavi i dolazile do lakih golova”.

Utakmica odluke je u ponedjeljak od 20.30 sati protiv Mađarske, pobjedniku će širom biti otvorena vrata četvrtfinala.

„Čeka nas teška utakmica, to je najvažnije za šta bi trebalo da se spremamo”, zaključila je Popović.

Za najbolju igračice meča je izabrana Tanja Ivanović, koja je dala četiri gola iz četiri pokušaja.

„Bilo je teško dok nismo osjetile protivnice, jer su dosta niske i igraju drugačije nego što smo navikle. Drago mi je da su sve dobile šansu, a mislim da je odbranu trebalo bolje da odigramo. Spremale smo se za Mađarsku kroz ova dva meča, to nam je najvažnije”, kazala je Ivanović.

Igračica Budućnost Bemaxa je sezonu provela u mađarskom Mošonmađarovaru i zna šta može da očekuje u ponedjeljak veče.

„Biće veoma teška utakmica. Znamo dobro sve igračice Mađarske, igrala sam tamo sa dosta njih. Ima jake, brze bekove, ali mislim da moramo da se skoncentrišemo na našu odbranu, da budemo jake i da ne damo na sebe”, poručila je Ivanovićeva.

Jelena Vukčević je debitovala na velikim takmičenjima i dala gol.

„Drago mi je što imam podršku saigračica i svih ljudi iz stručnog štaba. A, naravno da ovaj gol sanjam od početka rukometne karijere”, naglasila je 19-godišnja Podgoričanka.

Crna Gora je sa plus 29 gol-razlikom završila prva dva meča, a u ponedjeljak je čeka veliki izazov.

„Ove dvije pobjede su uvertira za ono što nas čeka i vjetar u leđa za Mađarsku. To je težak protivnik, ali ćemo ući sa 100 odsto mogućnosti i fokusiranije nego do sada”, zaključila je Vukčević.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×