facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

“Paragvaj je drugačiji od Kameruna, fokusirane smo”

seniori
Paragvaj je naredni protivnik na Svjetskom prvenstvu za rukometašice, duel se igra u subotu u 18 sati u Helsingborgu.

Kamerun je arhiviran nakon ubjedljive pobjede (25:11) na startu Svjetskog prvenstva, „lavice“ u drugom kolu igraju protiv Paragvaja i razmišljaju isključivo o narednom protivniku, iako je gotovo izvjesno da će meč odluke za prvo mjesto u grupi igrati u ponedjeljak protiv Mađarske.

Lijevo krilo Dijana Mugoša smatra da su dva boda protiv Kameruna najvažnija, uz napomenu da su „lavice“ sada u potpunosti fokusirane na Paragvaj.

“Najbitnije je da smo uzele dva boda, i da smo sa dobrom energijom otvorile prvenstvo. Bilo je teško u prvih desetak minuta dok nijesmo uhvatile tempo, onda smo sve preokrenule na našu stranu. Bilo je i grešaka, ali najbitnije je da smo uzele bodove. Radićemo na tome da se to što manje dešava. Paragvaj je totalno drugačija ekipa od Kameruna, niže su i brže, ali fokusiramo se na nas i da mi budemo što bolje, nadam se da će tako biti i u drugom meču na prvenstvu“, kazala je Mugoša.

Iako je gotovo izvjesno da će Crna Gora u ponedjeljak protiv Mađarske igrati meč odluke za prvo mjeso u grupi, u taboru naše reprezentacije ističu da razmišljaju samo o narednom rivalu.

“Pratimo sve, ali fokus je na Paragvaj da ne bi žurile, prvo da preskočimo tu prepreku, pa ćemo razmišljati o Mađarskoj. Moramo da radimo na tehničkim stvarima i mislim da neće biti greške“, zaključila je Mugoša.

Golmanka Marta Batinović je na otvaranju rukometnog Mundijala do ludila dovodila igračice Kameruna u prvom poluvremenu, prvi gol je primila tek u 25. minuta. Priznaje da je željela da ostvari neviđeni podvig.

Stvarno sam se trudila da bude ‘nula’ na poluvremenu. Žao mi je što nisam uspjela da završim prvi dio utakmice bez primljenog pogotka, ali sam srećna što je to istorijski trenutak. Nadam se da ćemo protiv Paragvaja biti još bolje i završiti sa ‘nulom’ poluvrijeme“.

U napadu je bilo dosta promašenih šuteva i tehničkih grešaka u duelu protiv afričke selekcije na premijeri.

Možemo bolje, naročito u napadu. Ovo su ipak prve utakmice, najteže je igrati protiv ovakvih rivala. Sada nas očekuje Paragvaj i tek nakon toga kreće pravi evropski rukomet i meč sa Mađaricama. To nam je najvažnija utakmica u grupi“.

Pred meč protiv Paragvaja, Batinović je poručila:

Najbitnije je da sve djevojke dobiju šansu i da sve zdrave završimo meč. Važno je da se uigravamo, smanjimo greške, imamo još puno zaliha. Da to prvo pokažemo protiv Paragvaja, a onda i u susretu sa Mađarskom“, zaključila je Batinović.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×