facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Kolektivna pobjeda, sve igračice su učestvovale, imale ulogu"

seniori
"Svi očekujemo da letimo, ali je nemoguće da se to desi na prvim utakmicama", kazala selektorka Bojana Popović nakon pobjede protiv Kameruna.

Pobjedom nad Kamerunom (25:11), rukometašice Crne Gore su otvorile 25. Svjetsko prvenstvo i otklonile sve dileme, ako ih je i bilo, o plasmanu u glavnu fazu.

„Lavice” su prvi gol primile tek u 25. minutu, pitanje pobjednika protiv afričke selekcije riješile su već do poluvremena i sigurnom igrom došle do prva dva boda na planetarnoj smotri.

„Znamo da je početak uvijek težak i pod tenzijom, da se ispituju snage. Svi očekujemo da letimo, ali je nemoguće da se to desi na prvim utakmicama. Naš glavni fokus je bio odbrana, pokušale smo da izbjegnemo što više situacija šest na šest, jer su fizički jake i nije lako probiti njihovu zonu”, rekla je selektorka Bojana Popović.

Igračica meča je bila Marta Batinović, koja je u prvom poluvremenu primila samo dva gola, a upisala 11 odbrana.

„Bilo je situacija kada smo padale u odbrani u nekim situacijama, ali Marta je bila fantastična u prvm poluvremenu, u drugom i Marina Rajčić. Kolektivna pobjeda, sve igračice su učestvovale, imale ulogu. Najbitnije je da su sve osjetile Svjetsko prvenstvo”.

Crna Gora u subotu igra protiv Paragvaja, selektorka je ubijeđena da će njene igračice biti opuštenije.

„Naboj i tenzija se stvore pred Svjetsko prvenstvo, tako da su promašeni otvoreni šutevi na početku, ali i kasnije, uticali da razlika ne bude veća. Obratićemo pažnju na greške, vjerujem da će na sljedećoj utakmici i tenzija biti manja”, zaključila je Popovićeva.

„Dobro je što smo prvenstvo otvorile pobjedom i što smo odlično odigrale. Od početka smo imale fokus, trudile se da odigramo na nivou u odbrani i disciplinovano, smireno u napadu. Sve to smo ispoštovale, ovo je rezultat toga”, naglasila je lijevo krilo Ivona Pavićević.

Svih 16 igračica je nastupilo, a sa tribina su ekipu bodrile Nada Ćorović i Jelena Vukčević.

„Raduje me što je svaka dobila priliku i iskoristila, to je važno za naredne mečeve. Paragvaj nas čeka u subotu i već večeras zaboravljamo ovu utakmicu”, reklo je lijevo krilo Budućnost Bemaxa.

Tatjana Brnović se nije upisala u listu strijelaca, ali je u odbrani igrala perfektno.

„Dobra pobjeda, zadovoljne smo prvom utakmicom na prvenstvu. Odigrale smo čvrstu, jaku odbranu, to je bila glavna karakteristika ovog meča. Mnogo smo zadovoljne tim segmentom. Raduje što su sve djevojke dobile priliku i iskoristile je”, istakla je pivotkinja Krima.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×