facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Minimalan poraz od Hrvatske, Crna Gora druga na turniru u Novigradu

seniori
Hrvatska je slavila minimalnu pobjedu (26:25) u duelu koji je bio generalna provjera pred početak Svjetskog prvenstva.

„Lavice“ su zauzele drugo mjesto na turniru „Kroacija kup“ u Novigradu.

Hrvatska je slavila minimalnu pobjedu (26:25) u duelu koji je bio generalna provjera pred početak Svjetskog prvenstva i premijerni meč protiv Kameruna koji je na programu u četvrtak.

Bilo je mnogo pozitivnih stvari u igri izabranica Bojane Popović, koje su do kraja odlično parirale domaćinu, pet minuta prije kraja kod rezultata 23:23, propustile napad za vođstvo, nakon čega je Hrvatska sa tri vezana gola prelomila meč u svoju korist i osvojila turnir, na kojem je još nastupio Kongo.

Hrvatska koja će biti protivnik u glavnoj rundi Svjetskog prvenstva, ukoliko obje selekcije opravdaju uloge favorita u preliminarnoj rundi, vodila je u većem dijelu meča, nakon prvog poluvremena bilo je 16:12, ali su naše djevojke bile bolje u nastavku, pa su došle do izjednačenja, mogle i do preokreta u finišu, ali nijesu uspjele...

Mnogo je važnije ipak, da pobjeda bude ostvarena kada meč bude imao veći ulog na planetarnoj smotri.

Izjava selektorke Bojane Popović nakon utakmice protiv Hrvatske

Imale smo dvije odlične provjere u Hrvatskoj protiv dva potpuno različita protivnika. Najvažnije je da su sve djevojke ostale zdrave i da u kompletnom sastavu putujemo na Svjetsko prvenstvo. U duelu protiv Hrvatske, probale smo obje zone u odbrani, većina igračica je bila u rotaciji, iako nažalost, nije bilo mogućnosti da svih 18 dobiju priliku. Vidjele smo dosta korisnih stvari i sada imamo realniju sliku šta možemo da očekujemo na Svjetskom prvenstvu. Ne bih izdvajala nijednu igračicu, najvažnije je da su sve dale doprinos i da su ostale zdrave pred sjutrašnji put za Švedsku.

Nina Bulatović najefikasnija u našem timu sa pet golova, Dijana Mugoša je postigla četiri iz sedmerca, a Đurđina Malović i Tatjana Brnović tri.

Po dva puta mrežu rivala zatresle su Ivona Pavićević, Jelena Despotović, Tanja Ivanović i Itana Grbić, a upisale su se i Matea Pletikosić i Ivana Godeč.

Marina Rajčić i Marta Batinović branile su po poluvrijeme i upisale po četiri odbrane.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×