facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavice" ubjedljive protiv Konga, Hrvatska rival u borbi za trofej

seniori
Izabranice selektorke Bojane Popović savladale su Kongo (33:26) u prvom meču na turniru „Kroacija kup“.

Pobjeda „lavica“ u prvom od dva kontrolna meča uoči nastupa na Svjetskom prvenstvu.

Izabranice selektorke Bojane Popović savladale su Kongo (33:26) u prvom meču na turniru „Kroacija kup“, pa će sjutra protiv domaćina Hrvatske, od 18 sati, igrati za trofej u Novigradu.

Od starta su naše djevojke pokazale odličan pristup, na poluvremenu su imale pet golova prednosti (17:12), a u nastavku sigurnom igrom došle do ubjedljive pobjede protiv afričke selekcije koja je „glumila“ Kamerun, koji će biti rival 30. novembra, na startu Svjetskog prvenstva.

Izjava selektorke Bojane Popović nakon utakmice protiv Konga

Ovo je bila prva utakmica u ovom sastavu i očekivano je bilo da sve igračice imaju veliku želju. I tehničke greške u prvom poluvremenu smo mogle da očekujemo, iako mogu da budem zadovoljna izdanjem u tom dijelu igre. Sve djevojke su dobile priliku i iskoristile je pravi način. U odbrani smo neke situacije mogle bolje da rješavamo, jer je Kongo iznudio sedam sedmeraca. Za prvu utakmicu u ovom sastavu, može se reći da smo pružile dobro izdanje, ali sigurno je da ima prostora za napredak.

Potrebno je da djevojke uđu u pravi ritam i bilo nam je neophodna utakmica protiv Konga, koji igra atipičan rukomet i koji je sjajna uvertira za Kamerun sa kojim ćemo igrati na startu Svjetskog prvenstva.

Sjutra nas očekuje duel protiv domaćina Hrvatske i biće to druga vrsta utakmice. Biće to mirnija utakmica, sa više uigranih akcija, a taj meč moramo da iskoristimo za uvježbavanje ideja u napadu, ali i u odbrani. Neće biti lakih golova i moramo da iskoristimo tu utakmicu da prikupimo dosta korisnih informacija pred nastup na Svjetskom prvenstvu.

Čak 12 igračica upisalo se u strijelce, a najefikasnije su bile Itana Grbić, Dijana Mugoša i Tatjana Brnović sa pet golova.

Anastasija Marsenić je postigla četiri, Matea Pletikosić tri, a po dva puta pogodile su Ivona Pavićević, Đurđina Malović, Bobana Klikovac i Nina Bulatović.

U strijelce su se još upisale Ivana Godeč, Jelena Despotović i Tanja Ivanović.

Marta Batinović je upisala šest, a Marina Rajčić tri odbrane.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×