facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Kongo i Hrvatska provjere pred nastup na Svjetskom prvenstvu

seniori
"Lavice" otputovale u Novigrad, u nedjelju (18 sati) protiv Konga na "Kroacija kupu", dan kasnije u istom terminu rival će biti Hrvatska.

Crnogorska ženska rukometna reprezentacija je otputovala u Novigrad, gdje će u nedjelju i ponedjeljak odigrati dvije utakmice na "Kroacija kupu".

Izabranice Bojane Popović se u nedjelju od 18 sati sastaju sa Kongom, dan kasnije je protivnik Hrvatska u istom terminu.

Kongo će “glumiti” selekciju Kameruna, rivala na startu Svjetskog prvenstva, a dan kasnije sa Hrvatskom (oba meča su od 18 sati).

Crna Gora je, pored Kameruna, u grupi sa Paragvajem i Mađarskom.

"U izmijenom smo sastavu, imamo dosta mladih, ali vjerujem da će one tremu i želju pretvoriti u agresivnost. Promjene mogu da donesu dobre stvari, a naše promjene su velike, ali ja jedva čekam da krene novi izazov i da okrenemo novi list", kazala je kapitenka Marina Rajčić.

Prvi cilj na planetarnoj smotri je plasman u glavnu rundu, nakon čega slijedi borba za plasman u četvrtfinale.

"Ne bismo bili sportisti da ne sanjamo velike stvari, ali najvažnije je da prođemo u drugu fazu", istakla je Rajčić koja je i prije 13 godina učestvovala na Svjetskom prvenstvu.

"Uvijek sam se osjećala kao jedna od liderki, a smatram da sve igračice moraju da imaju tu crtu. Da budu liderke na pozicijama na kojima igraju, jer tako možemo do velikih rezultata".

Lijevi bek Jelena Despotović očekuje prave provjere u Hrvatskoj.

"Pred nama su dvije jako važne utakmice. Da prije svega da vidimo gdje smo mi, jer dugo nismo bile zajedno. Ovo je faza priprema, idemo korak po korak, glavno je da uđemo spremne u takmičenje. Jedva čekamo prvenstvo. Fale nam neke igračice, imamo pritisak zbog medalje iz prošle godine, ali moramo da se nosimo s tim", kazala je Despotović.

Ambicije se znaju:

"Da prođemo grupu i dođemo do olimpijskih kvalifikacija".

facebook instagram twitter viber licenciranje
×