facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Prvi cilj je da prođemo grupu, idemo korak po korak"

seniori
"Lavice" će do petka trenirati u Podgorici, nakon čega putuju za Poreč, gdje će u nedjelju i ponedjeljak igrati protiv Konga i domaćina Hrvatske.

Ženska seniorska reprezentacija u Podgorici se priprema za Svjetsko prvenstvo, koje otvara 30. novembra duelom protiv Kameruna u Helsingborgu.

„Lavice“ će do petka trenirati u našem glavnom gradu, nakon čega putuju za Poreč, gdje će protiv domaćina Hrvatske i Konga, imati odlične provjere pred nastup na planetarnoj smotri.

Rivali u grupnoj fazi, osim Kameruna, su Paragvaj i Mađarska, a u glavnu rundu idu tri prvoplasirane selekcije.

Matea Pletikosić, srednji bek reprezentacije Crne Gore

Nemamo mnogo vremena za pripreme, ali tako je i bilo i uoči prethodnog prvenstva. Ipak, tu smo da damo maksimum na svakom treningu u Podgorici, nakon čega putujemo za Hrvatsku, gdje ćemo imati dvije kontrolne utakmice. To će nam biti korisno za uigravanje, uz očekivanje da zdrave i srećne odemo na prvenstvo.

Ekipa će biti izmijenjena, ali tu smo da se borimo za ovaj grb i igramo kao tim. Moramo da damo sve od sebe kao i na Evropskom prvenstvu, a najvažnije je da šampionat otvorimo na pravi način.

Kamerun je prvi protivnik, a nemamo mnogo iskustva u duelima protiv takvih timova. Moramo se dobro pripremiti i dati sve od sebe. Prvi cilj je da prođemo grupu, a bilo bi odlično ako bi to ostvarile sa maksimalnim učinkom.

Itana Grbić i ja smo i ranije imale veliku odgovornost, sada moramo da preuzmemo još veći teret. Moramo dati sve od sebe i da budemo liderke ove ekipe.

Bobana Klikovac, pivot reprezentacije Crne Gore

Sjajan je osjećaj i radujem se što sam ponovo sa ovim djevojkama. Imamo dobru energiju i čast mi je što imam priliku da branim boje svoje države. Tu sam da pružim dobre partije kao što je to slučaj u klubu i dam doprinos dobrim izdanjima i rezultatima reprezentacije.

Želimo da opravdamo dobar rezultat koji je ostvaren na posljednjem Evropskom prvenstvu, ali i svih prethodnih godina tokom kojih je Crna Gora igrala značajnu ulogu na najvećoj sceni.

Svaki protivnik ima određeni kvalitet, a Mađarska je na papiru glavni konkurent u grupi. Ne smijemo, međutim, da potcijenimo ni preostala dva rivala. Kamerun je trenutno u fokusu, to je atipičan protivnik, ne igraju evropski rukomet, tako da ćemo morati dobro da se pripremimo. Uz ozbiljan i maksimalan pristup, možemo da ispunimo cilj.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×