facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Fokusirane smo samo na prvi meč, idemo korak po korak"

seniori
"Lavice" se u Podgorici pripremaju za učešće na Svjetskom prvenstvu, Kamerun je prvi protivnik 30. novembra u Helsingborgu.

Ženska seniorska reprezentacija u Podgorici se priprema za Svjetsko prvenstvo, koje otvara 30. novembra duelom protiv Kameruna u Helsingborgu.

„Lavice“ će do petka trenirati u našem glavnom gradu, nakon čega putuju za Poreč, gdje će protiv domaćina Hrvatske i Konga, imati odlične provjere pred nastup na planetarnoj smotri.

Rivali u grupnoj fazi, osim Kameruna, su Paragvaj i Mađarska, a u glavnu rundu idu tri prvoplasirane selekcije.

Srednji bek Itana Grbić na početku priprema za Svjetsko prvenstvo

Tačno godinu nakon nezaboravnih momenata iz Ljubljane, gdje smo osvojile bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, počele smo pripreme za novi veliki izazov. Kao i uvijek ponosne smo i srećne kada smo na okupu u nacionalnom timu.

Matea Pletikosić i ja ćemo imati značajniju ulogu na ovom prvenstvu, a vjerujem da smo spremne da iznesemo teret. Matea je u odličnoj formi, to me raduje, a uvijek smo se trudile da iskoristimo šansu kada je dobijemo. Do sada smo vjerujem uspjele, tako će biti i na ovom prvenstvu.

Kamerun će biti prvi protivnik na prvenstvu, a uvijek je najteže igrati protiv timova koje ne poznajete toliko dobro, jer to nijesu evropske selekcije. Fokusirane smo samo na taj meč, idemo korak po korak, a najvažnije je da otvorimo prvenstvo sa pobjedom.

Pivot Tatjana Brnović na početku priprema za Svjetsko prvenstvo

Još jedno veliko takmičenje je pred nama. Novi izazov sa podmlađenom ekipom u kojoj ima novih igračica. Kao i uvijek trudićemo se da opravdamo ono što nas krasi, a to je pristup i mogu da obećam da ćemo se boriti u svakom meču od prvog do posljednjeg minuta.

Protiv Kameruna i Paragvaja na papiru bi trebalo da imamo lakše mečeve, ali u stvarnosti, to su atipične ekipe koje nam nijesu poznate i nemamo često priliku da igramo protiv njih. Potrebna je dodatna doza opreza, ali uz kvalitetnu pripremu i ozbiljan pristup, sigurna sam da ćemo biti spremne i da ćemo odgovoriti zadatku na pravi način.

Još je rano da govorimo o ambicijama, putujemo u podmlađenom sastavu, ali idemo korak po korak. Ne treba da postavljamo limite, niti da dajemo neka velika obećanja.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×