facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

“Izgubila sam povjerenje u Milenu, zbog toga je saradnja nemoguća”

seniori
Selektorka Bojana Popović odgovorila na pitanje koje je u fokusu javnosti - zašto na spisku nema Milene Raičević.

Dan poslije objavljivanja spiska za Svjetsko prvenstvo, selektorka Bojana Popović je sa „lavicama“ počela pripreme za Svjetsko prvenstvo.

Pred početak prvog treninga, selektorka je odgovorila na pitanje koje je u fokusu javnosti - zašto nije pozvala dosadašnju kapitenku Milenu Raičević?

„Ja sam selektor, neko ko sastavlja spisak razmišljajući šta je i kako je najbolje za reprezentaciju i ono što planiram da radim. Na spisku su djevojke kojima najviše vjerujem. Povjerenje mi je prvo i osnovno čime se vodim kad je teren u pitanju i saradnja. Nemam ništa protiv Milene, ali moja odluka je čista, profesionalna i mislim da ostale djevojke u ovom trenutku mogu da odgovore mojim zadacima mnogo bolje”, istakla je Popovićeva.

Raičević je Upravni odbor Budućnost Bemaxa, poslao u filijalu - Rudar, nakon što je predala tužbu protiv kluba.

„Povjerenje se definitivno izgubilo u posljednjem mjesecu, kroz sve ono što se dešavalo. Milena je dala puno reprezentaciji, to niko ne poriče. Niko ne kaže da je izbačena iz reprezentacije. Dešavalo se da na spisku ne budu igrači svjetske klase, kao Benzema i Teodosić, pa se preživjelo. Samo sam u ovom momentu vidjela da je saradnja, zbog nepovjerenja koje je nastalo, nemoguća. Bolje da budem iskrena i da na vrijeme to kažem, nego da dođem u situaciju da na Svjetskom prvenstvu ta saradnja ne bude uspostavljena. Ništa drugo nema, tako je trenutno. To je moja odgovornost”, naglasila je selektorka.

Na pitanje kako je Raičevićeva reagovala, kada joj je saopštila da nije pozvana, Popović je odgovorila:

„Nismo se čule. Zašto bismo razgovarale o odluci kada ste vi tu da to prenesete na vaš način, a da ne čujete prije toga moje mišljenje. Vi pišete što se vama piše, moje je da radim moj posao i da budem odgovorna kao prošle godine, kada se osvojila bronza.

Ne bi trebalo ništa unaprijed da pričamo, trenerski posao je takav. Ne vidim problem uopšte da dižete takvu pompu. I 2016. dvije igračice nisu bile u sastavu, tada je rečeno da se podmlađuje sastav. Te dvije su se vratile sljedeće godine i bile još šest u reprezentaciji i niko nikada nijednu rečenicu nije pomenuo. Ja, kao selektor, u ovom momentu više vjerujem ovim djevojkama koje su ovdje i mislim da bi trebalo da dobiju svu vašu pažnju i podršku, jer je ovo mlad sastav, budućnost Crne Gore, koja će da se bori na ovom prvenstvu i ubuduće, bila ja tu ili ne”.

Popovićeva je naglasila da bi komunikacija između nje i dojučerašnje kapitenke bila nemoguća.

„Sva ova pompa je naduvana, znam od koga i kako ide. Ne razumijem to toliko. Milenu volim, s njom sam sarađivala svih ovih godina, nemam ništa protiv nje. Ona će nastaviti da trenira, da radi u nekom svom pravcu, ali poslije svega što se desilo nemam povjerenje. To je jedini razlog, komunikacija bi bila nemoguća zbog svega što se desilo”.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×