facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavice" počele pripreme za Svjetsko prvenstvo

seniori
Do prvog meča na Svjetskom prvenstvu, na kojem će rivali u grupnoj fazi biti Kamerun, Paragvaj i Mađarska, ostalo je još 10 dana.

Na dan kada su prošle godine osvojile bronzanu medalju na EHF Euro, "lavice" su počele pripreme za 17. veliko takmičenje nakon obnove nezavisnosti.

Do prvog meča na Svjetskom prvenstvu, na kojem će rivali u grupnoj fazi biti Kamerun, Paragvaj i Mađarska, ostalo je još 10 dana.

Za mjesto u timi na planetarnoj smotri konkurisaće 19 igračica.

Reprezentacija će do petka trenirati u Podgorici, nakon čega putuje za Poreč, gdje će protiv domaćina Hrvatske i Konga, imati dobre provjere pred put u Helsingborg, gdje će "lavice" igrati mečeve grupne faze.

Primarni cilj na predstojećem Svjetskom prvenstvu je plasirati se u drugu fazu, ali “lavice” priželjkuju i mjesto među osam najboljih na svijetu.

Crna Gora će u grupi igrati protiv Kameruna, Paragvaja i Mađarske.

“Orne smo i spremne za nove izazove. Mnogo je novih lica, a ono što je najvažnije je da su djevojke raspoložene i zdrave. Gledale smo Kamerun, u pitanju je afrička ekipa koja igra specifični, ‘divlji’ rukomet. Potrebno je da se uradi dobra analiza. Prvi meč je uvijek nezgodan, i zbog toga što je prvi, a naročito kada ga igrate protiv specifičnog rivala. Paragvaj je niža klasa, a Mađarska najteži protivnik. Njihova ekipa stasava, djelovale su veoma ozbiljno u proteklom periodu. Moramo da budemo zdrave i idemo korak po korak“, rekla je selektorka Bojana Popović i dodala:

“Osnovni cilj je da budemo zdrave. Da prvo dobijemo Kamerun, pa da prođemo grupu, a onda i da budemo među osam”.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×