facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavovi" na okupu poslije šest mjeseci, u četvrtak prijateljski duel protiv Rumunije

seniori
U okviru EHF sedmice, izbranici selektora Vlada Šole treniraće u Podgorici, u četvrtak u 17 sati prijateljska utakmica protiv Rumunije.

„Lavovi“ su na okupu poslije šest mjeseci, prvi put od kraja aprila i završetka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

U okviru EHF sedmice, izbranici selektora Vlada Šole treniraće u Podgorici, a u četvrtak u 17 sati planirana je prijateljska utakmica protiv Rumunije u dvorani "Verde".

Jedini debitant na spisku je srednji bek Leotara Vladimir Stanković.

Sa prvobitnog spiska selektora Šole zbog povreda su otpali Stevan Vujović i Miodrag Ćorsović, pa za ovu akciju stručni štab računa na 20 igrača.

Ovo je početak uigravanja za učešće na EHF Euro u Njemačkoj, gdje će Crna Gora u januaru naredne godine u Minhenu za protivnike u grupi imati Island, Mađarsku i Srbiju.

“Dug je period od našeg posljednjeg susreta. Uželjeli smo se jedni drugih, da budemo zajednom da se bavimo rukometom. Svi su maksimalno motivisani”, poručio je selektor Šola, a onda konkretnije objasnio:

“Primarno je da uigramo 5-1 odbranu i da uvedemo nove akcije. Svakako, i da vidimo neke nove igrače.”

Novo lice je srednji bek Leotara Vladimir Stanković, a lijepo je ponovo vidjeti oporavljenog Nemanju Grbovića, koji se oporavio od povrede koju je doživio na januarskom Svjetskom prvenstvu.

“Mnogo je bitno što je Grba tu, pozvao sam i Steva, igra veoma dobro u Rumuniji, ali je trenutno povrijeđen. Ipak, došao je, tu je sa nama, pokazao je ogromnu želju da bude uz reprezentaciju. Ako svi tako budemo razmišljali možemo da napredujemo”, kaže Šola.

Selektor tvrdi da je na oku i bek Lovćena Vuko Borozan.

“Gledao sam obje utakmice Lovćena u EHF Evropskoj ligi. Vuko je svjetski igrač. Nažalost, nekoliko posljednjih godina nije bio u vrhunskom rukometu, ali ne može zaboraviti da igra rukomet. Pitanje je samo koliko je njegov motiv jak i želja da ponovo vrati svoju reputaciju kao jednog od najboljih lijevih bekova na svijetu. Nijesam odustao od njega, kad dođe vrijeme, prićaćemo. Ako je spreman da igra, biću srećan”.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×