facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavice" u Bugarskoj žele da otvore vrata EHF Euro 2024

seniori
Crna Gora u nedjelju (16 sati) u Šumenu protiv Bugarske, druga pobjeda u kvalifikacijama otvara vrata EHF Euro 2024.

Crnogorske rukometašice u nedjelju (16 sati) protiv Bugarske u Šumenu igraju drugi meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo naredne godine.

Nakon sjajnog starta i ubjedljive pobjede protiv Turske, izabranice selektorke Bojane Popović imaju priliku da u Bugarskoj naprave vjerovatno ključni korak ka osmom učešću na prvenstvima Evrope.

U odnosu na duel protiv Turske, selektorka Popović u Bugarskoj ne može da računa na Milenu Raičević i Tatjanu Brnović, koje su dobile poštedu, povrijeđenu Vanesu Agović i Jelenu Vukčević, koja je dobila temperaturu.

Ivana Godeč ističe da neće biti lako, ali očekuje sličnu utakmicu kao i protiv Turske.

“Srećne smo što smo dobro odigrale u meču protiv Turske. Drugo poluvrijeme je bilo pravo, odbranom i lakim golovima došle smo do dobrog rezultata. Slično očekujemo i protiv Bugarske, a to je jaka dobra odbrana, tranzicija i laki golovi. Sigurno nećemo potcijeniti protivnika, posebno zato što idemo bez Milene Raičević, Tatjane Brnović i već odavno odsutne Đine Jauković. Ipak, idemo hrabro i nadam se pobjedi. Uvijek vlada pozitivna energija kada je reprezentacija u pitanju, svi smo srećni, nasmijani i željni dokazivanja“, kaže Godeč.

Osim Godeč, za novinare je govorila i golmanka našeg tima, Marina Rajčić.

“Utakmica protiv Turske je pokazala da možemo da igramo i sa takvim ekipama. Prvo poluvrijeme je bilo malo sporije, dok ne uđemo u ritam, a već drugo je pokazalo našu klasu i našu zrelost. Nadam se da ćemo nastaviti tako i protiv Bugarske“

Bugarska je nepoznanica, sigurno će htjeti da se iskupe poslije ubjedljivog poraza od Srbije, ali kako kaže Rajčić ni ona ni njene saigračice neće dati na sebe.

“Uvijek te ekipe mogu da iznenade, nepoznanica su nam. Igrale su protiv Srbije, izgubile, i sigurno će pružiti otpor posebno jer igraju kući. Međutim, ni mi nećemo dati na sebe i nadam se da ćemo završiti posao“

Teška povreda Jauković sve je poremetila, a podvlači da će se tim za nju boriti.

“Mnogo nas je poremetilo, svi znamo koliko je Đina važna kao osoba i podrska prije svega, a kasnije i kao sportista. Pokušaćemo da nadomjestimo taj nedostatak, tesko jeste, ali ne neizvodljivo. Za nju ćemo se boriti jer je zaslužila i nadam se da ćemo njeno povjerenje opravdati“, zaključila je Rajčić.

Bugarska je u prvom kolu pretrpjela ubjedljiv poraz od Srbije 40:16.

“Pripremili smo se. Dobra su reprezentacija. Pružićemo maksimum i svakako da idemo na pobjedu. Vjerujem da će biti isto kao protiv Turske”, kazala je lijevo krilo Ivona Pavićević.

Pavićević je kvalitetom i iskustvom dokazano lijevo krilo, ali ono što raduje rukometašicu Budućnosti, ali i cijeli roster reprezentacije je povratak Dijane Mugoše (oporavila se od teške povrede koljena) koja protiv Turske potpisala osam pogodaka iz devet pokušaja.

“Raduje me što se vratila i u odličnoj je formi. Bićemo odličan tandem. Srećna sam zbog nje”, priznaje Pavićević i dodaje:

“Svaka cura je pružila maksimum i iskoristila šansu na pravi način. To je odlično s obzirom da nas očekuje Svjetsko prvenstvo, biće dosta utakmica, teških mečeva i bitno je da imamo rotaciju. Potrebno je da svaka djevojka pruži doprinos.”

Crna Gora je dokazala da je mnogo jača od Turske, vjerovatno će dokazati koliko je i kvalitetnija od Bugarske…Možda pred start Svjetskog prvenstva (30. novembra) nedostaje kvalitetnija provjera, u prevodu možda bi kvalifikacioni meč za EHF EURO protiv Srbije, najkonkurentnijeg rivala u grupi, značio više, ali…

“Sve je na pravom mjestu. Sigurno ćemo i tokom ova dva meča podignuti energiju i samopouzdanje”, optimistična je Pavićević, pa čak i pored odsustva sjajne Đurđine Jauković:

“Pogodila nas je Đinina povreda. Nedostajaće, to je sigurno. Nego, vjerujem da će se prvo oporaviti i vratiti još bolja. Tu je Despotović, kao i sve ostale igračice. Na nama je da pružimo maksimum”.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×