facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

“Kroz ove utakmice upoznajemo nove igračice”

seniori
Zadovoljstvo u taboru "lavica" nakon ubjedljive pobjede protiv Turske na početku kvalifikacija za EHF Euro 2024.

Crnogorske rukometašice ubjedljivom pobjedom (39:23) protiv Turske počele su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo naredne godine.

Sjajan početak novog ciklusa u koji selektorka Bojana Popović ulazi bez tri važne igračice koje su osvojile bronzanu medalju na posljednjem EHF Euro 2022 – kapitenka Jovanka Radičević je stavila tačku na reprezentativnu karijeru, Ema Alivodić je odlučila da napravi pauzu u karijeri, dok je neposredno pred početak kvalifikacija, tešku povredu doživjela Đurđina Jauković za koju je ova sezona završena.

U takvim okolnostima prvo poluvrijeme prvog meča u kvalifikacijama protiv Turske prošlo je u ispitivanju snaga, dok su u nastavku naše djevojke dodale gas i u „Bemax areni“ upisale ubjedljivu pobjedu.

“Osjetio se mali grč u početku. Sve su željele da igraju jedna za drugu, nijesu bile konkretne prema golu, a odbrana je ispitivala turske igračice. Ne poznajemo ih baš, a u drugom poluvremenu smo shvatile šta i kako bi trebalo da radimo i to valorizovale sa dosta lakih golova. Najbitnije je da smo osjetile pravu energiju i da su sve bile na visini zadatka. Kroz ove utakmice upoznajemo nove igračice. U Bugarskoj će šansu dobiti i mlađe, a sačuvaćemo Tanju i Milenu. Pred nama je još jedna veoma važna utakmica, moramo da joj pristupimo maksimalno, da sve ostanemo zdrave i za mjesec se opet skupimo za Svjetsko prvenstvo“, kazala je Bojana Popović.

Na pravi način se u nacionalni tim nakon teške povrede ukršenih ligamenata vratila Dijana Mugoša – postigla je osam golova i sve to za samo 17 minuta!

“Osjećam se kao da sam prespavala devet mjeseci. Mnogo sam srećna zbog ove pobjede, puno nam znači za predstojeće Svjetsko prvenstvo. Trebalo nam je petnaestak minuta da uđemo u ritam, poslije smo sve preokrenule u našu korist. Kad dobro igramo, trener može da nas rotira i da sve dobijemo šansu”, kazala je Mugoša.

Prvu utakmicu za reprezentaciju Crne Gore odigrala je Nada Ćorović i postigla dva gola.

“Jako sam srećna i ponosna na djevojke. Igrale smo za Đinu (Jauković), svim srcem, i pokušale da ispoštujemo sve što je selektorka tražila. Prvih 10 minuta nam je trebalo da se “probije” led, bilo je teško, ali je poslije sve došlo na svoje. Igra je bila sve bolja, samim tim je i rezultat došao. Jedva čekam sledeću utakmicu u Bugarskoj i nadam se pobjedi”, rekla je Ćorović.

„Lavice“ drugi meč u kvalifikacijama igraju u nedjelju kada će gostovati selekciji Bugarske.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×