facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

EHF podržao projekat "Razvoj rukometa u vrtićima"

seniori
EHF odobrio projekat „Razvoj rukometa u vrtićima“ kojim je Savez aplicirao u okviru programa Master plan.

Kongres Evropske rukometne federacije (EHF) održava se u Bazelu, a osim usvajanja brojnih akata i izvještaja, u fokusu je bilo definisanje organizacionog i pravnog okvira za izazove koji očekuju „evropsku kuću rukometa“ u narednim godinama.

Za Rukometni savez Crne Gore koji su predstavljali predsjednik Petar Kapisoda i direktor Emir Bešlija, ovaj kongres posebno je značajan zbog potpisivanja ugovora sa EHF-om, nakon što je EHF odobrio projekat „Razvoj rukometa u vrtićima“ kojim je Savez aplicirao u okviru programa Master plan. U ime EHF-a paraf na ugovor potpisali su predsjednik Mihael Viderer i generalni sekretar Martin Hauslajtner.

Planirano je da projekat u prvoj godini bude realizovan u Podgorici, Cetinju i Nikšiću, nakon čega bi ugovorne strane trebalo da definišu okvir saradnje i za sljedeće dvije godine, kada bi projekat trebalo da bude sproveden u još šest rukometnih centara.

Kroz projekat će biti obezbijeđena vrijedna sportska oprema za vrtiće širom Crne Gore, a djeca će od eminentnih trenera, sadašnjih i bivših reprezentativaca, biti u prilici da se upoznaju sa rukometom, nauče prve rukometne korake i već od najmlađih dana razvijaju ljubav prema sportu koji je jedan od najuspješnijih u našoj državi.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×