facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Crna Gora među osam najboljih u Evropi i u uzrastu kadetkinja

seniori
Kakav uspjeh naših kadetkinja i crnogorskog rukometa, nakon što su i juniorke prošlog mjeseca stigle do glavne runde na Evropskom prvenstvu u Rumuniji.

Crna Gora je među među najboljih u Evropi i u uzrastu igračica do 17 godina!

Kakav uspjeh naših kadetkinja i crnogorskog rukometa, nakon što su i juniorke prošlog mjeseca stigle do glavne runde na Evropskom prvenstvu u Rumuniji. Tako su i kadetkinje, kao i dvije godine starije „lavice“, izborile učešće na Svjetskom prvenstvu naredne godine.

Još jedna potvrda da crnogorski ženski rukomet ne treba da brine za budućnost, jer ima sjajne mlađe generacije!

A plasman među osam najboljih, generacija trenera Tatjane Jeraminok zaslužila je nakon sjajnog izdanja i velikog boda protiv Njemačke (23:23), nakon čega je stigao i željeni rezultat i pobjeda Češke protiv Islanda (28:22).

Crna Gora tako je, zauzela drugo mjesto u grupi A, iza Njemačke, a oba tima u glavnu rundu prenose po bod. Rivali u glavnoj rundi su Hrvatska koja prenosi dva i Srbija koja je jedina bez bodova.

Ponedjeljak je slobodan dan na smotri najboljih selekcija Evrope, a Crna Gora u utorak će igrati protiv Hrvatske na startu glavne runde. U srijedu protivnik će biti Srbija.

Pred oko 500 gledalaca u dvorani „Verde“, viđen je sjajan okršaj između Crne Gore i Njemačke. Početak nije mogao da bude bolji jer su naše djevojke povele 5:1 u 9. minutu, u 16. je bilo „plus tri“ – 8:5.

Do kraja prvog poluvremena, mreža Njemačke se međutim, zatresla samo dva puta, pa je protivnik na velikom odmoru vodio 12:10.

Kada je Njemačka u 42. minutu povela 17:12, izgledalo je da je pitanje pobjednika riješeno, ali su Ksenija Gašević i saigračice u finišu meča bile sjajne, pa su došle i do preokreta (21:20) u 53. minutu.

Njemačka je ipak, na minut i po prije kraja povela 23:21, a Mitrović i Golić donijele veliki remi.

Elena Mitrović je bila najefikasnija sa sedam golova, dok je Milka Pavlović koja je četiri puta zatresla mrežu rivala, zaslužila priznanje za igračicu utakmice.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×