facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavovi" na okupu pred duele protiv Kosova i Rumunije

seniori
"Lavovi" počele pripreme za duele protiv Kosova i Rumunije.

Muška seniorska reprezentacija okupila se u Podgorici i počela pripreme za utakmice protiv Kosova i Rumunije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine. Igrači i članovi stručnog štaba odradili su testiranje na koronavirus, a nakon što su svi rezultati bili negativni, „lavovi“ predvođeni selektorom Zoranom Roganovićem odradili su prvi trening u Sportskom kompleksu „Verde“.

„Lavovi“ će dočekati selekciju Kosova u srijedu u 20 sati i 30 minuta u „Bemax areni“ u Podgorici, dok je duel protiv Rumunije u nedjelju u Baja Mareu.

- Imamo baš dosta problema sa dolaskom i okupljanjem igrača, ali osjećam veliku radost što smo zajedno nakon gotovo 10 mjeseci. Propustili smo turnir u aprilu sa Švajcarskom, kao i baraž sa Češkom, tako da mi je drago da smo se okupili, iako smo desetkovani. Momci su odradili fenomenalan posao, pridržavali su se mjera u na testiranju je cijela ekipa bila negativna na kovid-19. Zato možemo da nastavimo gdje smo stali u januaru. U svakog igrača koji je tu imamo jako veliko povjerenje. Ima tu momaka koji još nisu nastupali za A reprezentaciju, ali sam siguran da će svi u srijedu i nedjelju dati sve od sebe da napravimo što bolji rezultat - istakao je Roganović.

Selektor Zoran Roganović za predstojeće duele računa na 16 igrača: golmani Jagoš Braunović i Goran Anđelić, krila Miloš Vujović, Aleksandar Bakić, Mirko Radović, Marko Lasica i Filip Vujović, pivot Nemanja Grbović, te bekovi Vasko Ševaljević, Stevan Vujović, Aleksandar Glendža, Vladan Lipovina, Stefan Čavor, Risto Vujačić i Radojica Čepić, te naknadno pozvanog beka Vasilija Kaluđerovića.

Zbog pozitivnih slučajeva u timovima za koje nastupaju, odnosno obaveznog karantina, ovu akciju propustiće golmani Mile Mijušković i Danilo Mihaljević, te bekovi Miloš Božović i Branko Vujović, dok pivot Nebojša Simović i bekovi Božo Anđelić i Igor Radojević nijesu dobili dozvolu kluba da budu sa nacionalnim timom.

- Mislim prvo na utakmicu sa reprezentacijom Kosova, koja je od četvrtka na okupu, sa novim, španskim trenerom. U prednosti je, jer naša ekipa do sada nije bila u ovom sastavu, nedostaje nam vrijeme. Siguran sam da će momci srčanošću i motivacijom odraditi prvu utakmicu kako bi trebalo. Poslije ćemo vidjeti u kom sastavu u Rumuniju, vidjeti da li uspjeti da priključi neki igrač koji je u karantinu ili ne može da dođe u CG. Situacija se mijenja svakodnevno, sve je neizvjesno, ali sam radostan što smo se konačno okupili - zaključio je Roganović.

Osim Kosova i Rumunije, protivnik u kvalifikacionoj grupi 8 je i Švedska.

Plasman na Evropsko prvenstvo izboriće po dvije ekipe iz svih osam grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Vizu za 15. šampionat Starog kontinenta, osim domaćina, već imaju aktuelni prvak Španija i vicešampion Hrvatska.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×