facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Juniorke počele pripreme za Evropsko prvenstvo u Rumuniji

seniori
Pripreme su počele naše najbolje juniorke, koje od 6. do 16. jula u Rumuniji očekuje nastup na Evropskom prvenstvu za igračice do 19 godina.

Počelo je reprezentativno ljeto za mlađe selekcije koje će u julu i avgustu nastupiti na prvenstvima Evrope i svijeta.

Pripreme su počele naše najbolje juniorke, koje od 6. do 16. jula u Rumuniji očekuje nastup na Evropskom prvenstvu za igračice do 19 godina.

Trener Igor Marković ranije je objavio spisak od 19 igračica koje će konkurisati za mjesto na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta, dok se na spisku rezervnih igračica nalazi šest imena.

Na šampionatu u Rumuniji, Crna Gora će igrati u grupi D protiv Danske, Češke i Sjeverne Makedonije, a plasman u glavnu rundu izboriće dvije prvoplasirane selekcije.

- Imamo dovoljno vremena da se pripremimo za izazov koji nas očekuje u Rumuniji. Dio smo smotre 16 najboljih selekcija Evrope i znamo kakva je konkurencija, ali imamo cilj i to je plasman u glavnu rundu. Danska je favorit grupe, a protiv Češke i Sjeverne Makedonije, treba da pokažemo da imamo kvalitet da se nađemo u glavnoj rundi. Treniraćemo u Podgorici i Baru, planirane su i provjere protiv muških timova Mornara i Lovćena, a najvažnije je da u kompletnom sastavu dočekamo početak prvenstva i da forma bude na najvišem nivou 6.jula kada igramo premijerni meč na prvenstvu - kazao je trener Marković.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×