facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Budvanska rivijera Budva i Rudar u finalu Kupa

seniori
Budvanska rivijera Budva i Rudar u nedjelju (18 sati) igraju za trofej Kupa Crne Gore u "Bemax areni" u Podgorici.

U finalu Kupa Crne Gore igraće RK Budvanska rivijera Budva i ORK Rudar. Finale se igra u nedjelju u 18 sati u „Bemax areni“.

Nakon što su Budvani u prvom polufinalu eliminisali branioca trofeja – RK Lovćen (25:22), ORK Rudar je bio bolji od MRK Sutjeska 24:21 (12:10), pa će se boriti za prvi trofej u klupskoj istoriji.

Tim Nedima Selmanovića do pobjede je došao nakon preokreta, jer je Sutjeska bila u vođstvu do 25. minuta. U finišu prvog dijela bolja igra Rudara i „plus dva“ (12:10) na velikom odmoru.

U nastavku su Pljevljaci imali i četiri gola prednosti, Sutjeska je šest minuta prije kraja došla do izjednačenja (20:20), ali je najefikasniji igrač Rudara Nemanja Vuković sa dva vezana gola otklonio dileme oko pobjednika – 22:20 u 56. minutu.

Vuković je bio najefikasnijji sa devet golova, a igrač utakmice je bio golman Dejan Čolović sa 12 odbrana.

U redovima Sutjeske istakao se Đorđe Šljukić sa devet pogodaka.

U prvom polufinalu, nakon uvodnog dijela koji je pripao Lovćenu, tim koji predvodi trener Brano Božović preokrenuo je sredinom prvog poluvremena i na velikom odmoru imao dva gola prednosti – 12:10.

Predvođeni igračem utakmice Đorđom Peruničićem, Budvani su i u nastavku održavali sigurnu prednost, pa su u 48. minutu poveli 20:15, a sve dileme riješili sedam minuta prije kraja kada su došli do „plus 6“ – 23:17.

Peruničić je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 11 golova, dok je Radivoje Đođić postigao osam. Sjajan na golu bio je Lazar Pešić sa devet odbrana.

U redovima osvajača titule prvaka Crne Gore, najbolji je bio Filip Krivokapić sa pet golova, dok je Aleksa Perišić postigao četiri.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×