facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Grupa je izjednačena, možemo da igramo sa svima"

seniori
"Naša grupa je možda naujednačenija od svih u smislu kvaliteta svih selekcija, a s druge strane to nam daje šansu da igramo sa svima", kazao selektor Vlado Šola.

Naši rukometaši djelimično mogu da budu zadovoljni žrijebom za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

,,Lavovi“ – koji su bili u posljednjem šeširu - igraće u grupi C s Islandom, Mađarskom i Srbijom, a u glavnu rundu plasiraće se dvije selekcije.

- Naša grupa je možda najujednačenija od svih u smislu kvaliteta svih selekcija, a s druge strane to nam daje šansu da igramo sa svima. Vrlo bitno će biti u kakvom će stanju igrači doći na pripreme i kakva će im biti forma kada počne prvenstvo – rekao je selektor Vlado Šola.

- Svaka selekcija je vrlo kvalitetna, nema slabih rivala. Dobra stvar je činjenica da se možemo nositi s takvim rivalima, mislim da smo po mogućnostima u rangu s njima. Sve rerpezentacije su željele da izbjegnu grupu u kojoj su Francuska i Njemačka jer na prvu ruku izgleda nemoguće za proći, budući da u glavnu rundu idu samo dvije ekipe.

Crna Gora će u prvom kolu igrati s Mađarskom, potom s Islandom, a preliminarnu rundu zaključiti komšijskim derbijem sa Srbijom.

- Sasvim svejedno je s kim otvaramo prvenstvo, bitno je da ga otvorimo dobro – poručio je Šola.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×