facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Ja sam kriv, moramo naučiti da se takmičimo"

seniori
"Kao selektor uvijek snosim odgovornost kad se izgubi, kad pobijedimo ekipa je ta koja je zaslužna", kazao je selektor Vlado Šola.

Četiri meča – pobjeda i tri poraza, od čega dva na domaćem terenu, učinak je Vlada Šole od kada je imenovan za selektora Crne Gore.

,,Lavovima“ je protiv Bosne i Hercegovine bio dovoljan i bod da zauzmu drugo mjesto u kvalifikacionoj grupi 7 i obezbijede bolji šešir na žrijebu, ali su ,,zmajevi“ slavili 25:23.

Crna Gora na EHF Euro ide kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije iz osam grupa.

- Nije ugodno kad dva puta izgubiš kod kuće, pritom u ovakvoj atmosferi. Biće mnogo upitnika što se dogodilo, usmjerenih prema meni, što je opravdano. Kao selektor uvijek snosim odgovornost kad se izgubi, kad pobijedimo ekipa je ta koja je zaslužna – kazao je Šola.

Crna Gora je u 12. minutu vodila 6:2, potom je uslijedio ogroman pad.

- Ušli smo s mnogo energije, ali na našu nesreću, još se igramo rukometa, a nijesmo u stanju takmičiti se. Moramo se odlučiti kad ići na šut ili dodati loptu, to su detalji koje svaki igrač kad stekne lucidnost donosi ispravno. Imali smo povredu Branka Vujovića, nije mogao da nastavi meč kad je izašao – istakao je Šola.

Šola kaže da odbrana nije bila veliki problem.

- Ne tražim opravdanje, želja igrača je bila velika. Njihovi golmani odbranili su mnogo šuteva, a onda to oduzima samopouzdanje i uvlači se nervoza.

,,Crveni“ su u padu od Svjetskog prvenstva u januaru, ali Šola kaže da motiv nije sporan.

- Ekipa je prepuna motiva, niko nije mogao da vidi da ga nije bilo. Borili su se, trčali, ali nedostajalo nam je nadigravanja, detalja koji odlučuju. Pravili smo greške i protiv Slovenije, pa smo je ,,držali u šaci“. Nije fer prozivati igrače da nijesu imali želju i energiju.

Šola je u martu na početku mandata rekao da vjeruje u iskorak naše reprezentacije. I sada stoji pri tome, ali...

- Za iskorak treba vremena. Čepić počinje kao srednji bek, a momak godinu nije igrao u Veclaru , a strahovit je potencijal. Kaluđerović takođe, koji ne igra mnogo u njemačkoj drugoj ligi... Trebalo je da pobijedimo da bismo stekli samopouzdanje i obradovali navijače, ne vjerujem da smo ih razočarali borbom.Treba vremena za sve, a o vremenu će odlučivati ko treba – rekao je Šola.

Miloš Vujović rekao je da je nakon dobrog početka došlo do pada energije.

- Očekivalo se da u drugom poluvremenu dodamo gas i preokrenemo, da odradimo ono što smo zacrtali, ali nekad ne idu stvari onako kako planirate. Njihovi golmani imali su mnogo odbrana, to im je donijelo pozitivnu energiju. Predstoji nam veliki rad, ne treba ovu ekipu napadati, plasirali smo se na EP, što je velika stvar. Treba da se fokusiramo samo na rad jer imamo novog selektora i ne možemo očekivati da će sve ići odmah kako zamišljamo.

Lijevo krilo s Cetinja potencirao je izostanak pivota Nemanje Grbovića kao veliki hendikep.

- U prvi plan su izbili momci koji su dugo čekali šansu. Tačno je da je energija drugačija od posljednja dva meča na SP, izgubili smo samopouzdanje. Moramo da se pogledamo u oči, da vidimo što je pravi razlog, Nijesmo zaboravili da igramo, bitno je samo kad ćemo se vratiti na pobjedničke staze – naveo je Miloš Vujović.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×