facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Bosna i Hercegovina slavila u "Morači", Crna Gora kao trećeplasirana ide na EHF Euro

seniori
„Lavovi“ su sa učinkom od tri pobjede i isto toliko poraza, plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta obezbijedili kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Šok u „Morači“ – Bosna i Hercegovina slavila je (25:23) u Podgorici i osvojila drugo mjesto u kvalifikacionoj grupi za plasman na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj u januaru naredne godine.

Na sreću, „lavovi“ su sa učinkom od tri pobjede i isto toliko poraza, plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta obezbijedili kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije u osam grupa.

Crna Gora će dakle, sedmi put učestvovati na prvenstvima Evrope, ali svakako da boli poraz u sjajnoj atmosferi u „Morači“, u duelu u kojem je i bod bio dovoljan za drugo mjesto.

Žrijeb za EHF Euro 2024 biće održan 10. maja.

A malo ko je mogao da predvidi ovakav ishod nakon sjajnog početka i vođstva naše reprezentacije 6:2 u 12. minutu. Uslijedio je međutim, veliki pad u igri i serija od pet vezanih golova Bosne i Hercegovine za preokret (7:6) u 19. minutu. I na velikom odmoru gosti su imali gol razlike – 14:13.

Crna Gora je u nastavku uspjela samo da priđe na dva gola zaostatka, ne i da ugrozi pobjedu protivnika, koji je sa dvije vezane pobjede došao do velikog uspjeha i drugog mjesta u grupi.

Miloš Vujović i Luka Radović najefikasniji u našem timu sa po šest golova, dok je Nebojša Simićč upisao pet odbrana.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×