facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavovi" protiv Bosne i Hercegovine žele da odbrane drugo mjesto u grupi

seniori
Crna Gora u nedjelju (18 sati) protiv Bosne i Hercegovine, dovoljan i remi da bi se osiguralo drugo mjesto u kvalifikacionoj grupi.

Crna Gora je favorit protiv Bosne i Hercegovine, ali tu ulogu mora da opravda na terenu.

To je poruka Stefana Čavora i Miloša Vujovića uoči duela u "Morači" koji se igra u nedjelju u 18 sati u posljednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj naredne godine.

Naši rukometaši su kolo prije kraja osigurali sedmo učešće na prvenstvima Evrope. I time su ispunili glavni cilj, prošli iz grupe u kojoj se ispostavilo da nijesu mogli da pariraju Sloveniji koja ih je savladala oba puta, a sada na pravi način "lavovi" žele da završe kvalifikacije i odbrane drugo mjesto u grupi.

"Jesmo se kvalifikovali, ali je utakmica veoma bitna, jer želimo drugo mjesto. Vjerujem da ćemo završiti posao onako kako smo zamislili, ali moramo da shvatimo BiH veoma ozbiljno, kao što je bio slučaj u Sarajevu. Tada je rival bio u padu, sada se pokazalo da je dobra ekipa, i to je dokazao pobjedom nad Slovenijom. Ipak, domaćini smo i navijači očekuju da damo maksimum. Smatram da smo bolji, ali neće biti lako. Bosanci dolaze rasterećeni, motivisani da naprave još jedno iznenađenje", kaže lijevo krilo Miloš Vujović.

Crna Gora je u oktobru prošle godine bila ubjedljiva u Sarajevu, slavila je 36:25.

"BiH je totalno drugačija ekipa sada nego kada smo se prvi put sastali. Golman Benjamin Burić ima ogroman značaj za njihovu igru, glavni im je igrač i u dobroj je formi. Imao je 11 odbrana protiv Slovenije, ali i mi imamo Nebojšu Simića", poručio je desni bek Stefan Čavor.

Crna Gora je u četvrtak savladala Kosovo, ali nije oduševila.

"Bilo je dosta oscilacija u Prištini. Nismo odigrali kako treba. Ali, takvi mečevi su dosta teški, i na prvom gostovanju Kosovu smo se mučili. Na kraju je najbitnija pobjeda i sada smo fokusrani na BiH, jer želimo da na pravi način završimo kvalifikacije", istakao je Čavor.

Navijači, kao i uvijek, mogu da imaju bitnu ulogu.

"Navijači su nam igrač više. Svaka reprezentacija koja dolazi zna koliko je teško igrati protiv nas u punoj "Morači". Očekujem da tako bude i ovog puta", zaključio je Čavor.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×