facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavovi" osvojili Prištinu i osigurali sedmo učešće na prvenstvima Evrope

seniori
Crna Gora će sedmi put igrati na prvenstvima Evrope!  U Prištini ostvarena pobjeda protiv Kosova (26:24), u nedjelju protiv Bosne i Hercegovine za drugo mjesto u grupi.

Crna Gora će sedmi put igrati na prvenstvima Evrope! 

„Lavovi“ su osvojili Prištinu (26:24), drugi put u kvalifikacijama za EHF Euro 2024 savladali Kosovo i trećom pobjedom u ovom ciklusu, kolo prije kraja, osigurali vizu za Njemačku, koja će u januaru naredne godine ugostiti elitu evropskog rukometa.

U posljednjem kolu, u nedjelju će u Podgorici gostovati Bosna i Hercegovina, koja je savladala kombinovani sastav Slovenije (27:26), pa sada kao i naša selekcija ima šest bodova.

Ipak, zahvaljujući pobjedi od 11 razlike u prvom međusobnom duelu u Sarajevu, našim momcima i bod je dovoljan za drugo mjesto u grupi i bolju poziciju na žrijebu.

Put ka pobjedi u Prištini, trasiran je u prvom poluvremenu, poslije kojeg je na semaforu pisalo 6:11. Nebojša Simić je činio čuda na golu, u prvih 30 minuta upisao je 12 odbrana, a Branko Vujović bio najraspoloženiji u napadu sa pet golova.

Božidar Simić je u 22. minutu donio prvu osjetniju prednost (7:4), a Mirko Radović u 27. pogodio za 10:5.

Kosovo je u nekoliko navrata zaprijetilo u nastavku, prišlo na tri gola zaostatka, ali je Crna Gora uvijek imala pravu reakciju, pa pobjeda nije došla u pitanje.

Simić je meč završio sa 17 odbrana, uključujući i sedmerac, Vujović je postigao sedam, a Mirko Radović četiri puta zatresao mrežu rivala. Priliku je sjajno iskoristio Luka Radović koji je postigao tri gola, kao i Vasilije Kaluđerović i Aleksandar Bakić.

KOSOVO - CRNA GORA 24:26 (6:11)

Priština - Palata omladine i sporta. Gledalaca: 1.260. Sudije: K. Hanes i D. Hanes (Njemačka). Sedmerci: Kosovo 3 (2), Crna Gora 4 (2). Isključenja: Kosovo 4, Crna Gora 6 minuta.

Kosovo: BERIŠA (14 odbrana i dva sedmerca), Mehmeti, Jupa 5, Čačaj, Dedaj 2 (1), TAHIRUKAJ 6, MUŠKOLJAJ 2, ĆUNI 2, Šabani, Ramosaj 1, GEGAJ, Ramadani, Muljaj, ĐUKA 5 (1), TAČI 1, Zogaj.

Crna Gora: Matović, N. SIMIĆ (16 odbrana i sedmerac), F. Vujović, BAKIĆ 3, Dragašević, Čavor 2, LAZOVIĆ 2, ČEPIĆ, Ćorsović, B. VUJOVIĆ 7, M. RADOVIĆ 4 (2), KALUĐEROVIĆ 3, B. Simić 1, Božović, Vujačić 1, L. Radović 3.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×