facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavovi" u Prištini žele da ovjere vizu za EHF Euro 2024

seniori
Uz duže povrijeđenog pivota Nemanju Grbovića i lijevo krilo Miloša Vujovića koji odrađuje meč suspenzije, u Prištini neće igrati ni Božo Anđelić zbog problema sa vizom.

„Lavovi“ su oko 15 sati doputovali u Prištinu, gdje u četvrtak (20.15 sati) protiv Kosova igraju meč koji bi mogao da bude odlučujući u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo koje se u januaru naredne godine održava u Njemačkoj.

U dobrom raspoloženju i svjesni da im pripada uloga favorita, izabranici selektora Vlada Šole dočekuju okršaj protiv selekcije koju su u oktobru prošle godine savladali (29:20) u Podgorici, a koja je bez bodova nakon četiri odigrana meča.

U sastavu neće biti tri igrača iz startne postave – uz duže povrijeđenog pivota Nemanju Grbovića i lijevo krilo Miloša Vujovića koji odrađuje meč suspenzije zbog crvenog kartona u duelu protiv Slovenije u Podgorici, u Prištini neće igrati ni Božo Anđelić.

Srednji bek kuvajtskog Al Kuraina naime, ima problem sa vizom, zbog čega još nije ni doputovao u Crnu Goru. Iako je u svakodnevnoj komunikaciji sa selektorom Šolom, još je neizvjesno da li će biti u prilici da se priključi saigračima iz nacionalnog tima i bude u protokolu i za nedjeljni okršaj protiv Bosne i Hercegovine pred našim navijačima.

„Sve zavisi od nas, sa tim razmišljanjem smo i došli da praktično završimo posao koji smo započeli u oktobru prošle godine. Momci se osjećaju odlično, a očekujemo dobar otpor Kosova u lijepom ambijentu. Biće zanimljiva utakmica”, rekao je srednji bek Miloš Božović.

Kada ekipa nema šta da izgubi, igra opušteno i uživa u rukometu. Smatram da je to jako nezgodno, a očekuje nas i drugačija atmosfera nego kada smo prošli put gostovali ovdje. Ali, smatram da smo dosta kvalitetniji, u ovakvim mečevima je pristup ključan.

Zbog suspenzije za crveni karton protiv Slovenije u Podgorici, u Prištini neće igrati ni Miloš Vujović, kojeg će na lijevom krilu mijenjati Aleksandar Bakić i Filip Vujović. Nema ni prvog pivota Nemanje Grbovića, koji se povrijedio na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj i tek se vraća na teren.

„Bez tri ključna igrača smo doputovali. Nadam se da ćemo mi mlađi, koji ćemo dobiti šansu, dati sve od sebe, kao i do sada. Mislim da se neće puno osjetiti njihov izostanak”, optimista je Bakić.

Svi očekujemo pobjedu, ali nećemo olako shvatiti rivala. Potrudićemo se i dati sve od sebe, kao i do sada što smo radili. Kosovo nije ekipa koja smije da se potcijeni, pokazala je to u Podgorici, gdje se vratila u igru i u jednom periodu bila ravnopravna. Ali, ako budemo pravi, nadam se pobjedi”.

Baš kao što je selektor i rekao, ne bježimo od uloge favorita. Prva utakmica je protiv Kosova, na nju se fokusiramo. Odradili smo dva treninga, imaćemo još dva i nadam se da ćemo sve što bolje uklopiti i uigrati se“.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×