facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavovi" se okupili pred mečeve odluke u kvalifikacijama za EHF Euro 2024

seniori
"Lavovi" se okupili u Podgorici, u četvrtak protiv Kosova u Prištini, u nedjelju u Podgoricu stiže Bosna i Hercegovina.

„Lavovi“ su odradili prvi trening uoči posljednja dva meča u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koja ih u četvrtak i nedjelju očekuju protiv Kosova u Prištini i Bosne i Hercegovine u Podgorici.

Biće to mečevi odluke u borbi za plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta, a naša reprezentacija dočekuje ih sa dobre pozicije, jer ima četiri boda, koliko i Bosna i Hercegovina, ali uz pobjedu u prvom međusobnom duelu u Sarajevu dvocifrenom razlikom (36:25). Slovenija je lider grupe sa osam bodova i osigurala je plasman na EHF Euro.

Selektor Vlado Šola u Prištini neće moći da računa na lijevo krilo Miloša Vujovića, nakon današnje odluke Evropske rukometne federacije da dobije meč suspenzije, zbog direktnog crvenog kartona, koji je dobio u duelu protiv Slovenije u Podgorici.

Poziv je naknadno upućen Filipu Vujoviću, koji se već priključio saigračima.

Od igrača sa spiska, nedostaju Branko Vujović, Stefan Čavor i Božo Anđelić, koji bi sjutra trebalo da se pridruže pripremama za posljednje mečeve u kvalifikacijama.

„Prvo bi trebalo skočiti, pa reći hop. Pred nama je Kosovo, pa onda Bosna. Ne bi trebalo bježati od uloge favorita, mi smo to na obje utakmice, ali moramo izuzetno odgovorno ući u svaki trening i obje utakmice”, rekao je selektor Vlado Šola.

„Svako danas zna da igra rukomet, ali samo je pitanje kad se susretnu kvalitetnija i slabija ekipa sa kakvim će pristupom igrati bolja. Mislim da smo kudikamo kvalitetniji od Kosova, ako pristup bude maksimalan i odgovoran trebalo bi da pobijedimo. Vjerujem da će biti tako”.

U odbrani će mnogo zavisiti od Vuka Lazovića, koji će i u napadu biti prva opcija na poziciji pivota, jer zbog povrede ramena na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj još nema neprikosnovenog Nemanje Grbovića.

„Utakmica na Kosovu će biti nezgodna. Već jednom smo igrali u Prištini, ali to je bilo u vrijeme korone, nije bilo navijača. Sada očekujem vreliju atmosferu, rival će sigurno imati podršku, biće prava muška utakmica. Kosovo je nezgodan protivnik, mora da se shvati maksimalno ozbiljno. Nema naboja zbog važnosti meča, želimo da pokažemo našu igru. I protiv BiH želimo pobjedu, nema mjesta ni za kakvo opuštanje i kalkulacije. Igramo pred svojom publikom, trijumf ne smije da dođe u pitanje”, poručio je Lazović.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×