facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Mnogo pozitivnih stvari u porazu "lavica" od Norveške

seniori
Crna Gora vodila na poluvremenu (13:12), parirala do 40. minuta, a Norveška kaznila naše tehničke greške i došla do ubjedljive pobjede - (34:25).

Očekivan ishod, ali rezultat koji ne odslikava pravi odnos snaga na terenu u prijateljskoj utakmici u okviru EHF sedmice...

Norveška je slavila (34:25) protiv značajno oslabljenih „lavica“, koje su igrale sjajno do 40. minuta i hrabro parirale aktuelnim šampionkama Evrope i svijeta.

Kvalitet i šira rotacija na kraju su došli do izražaja, ali izabranice selektorke Bojane Popović mogu da budu zadovoljne, jer je bilo mnogo pozitivnih stvari u njihovoj igri.

Crna Gora je imala minimalnu prednost na poluvremenu (13:12), držala se do sredine drugog poluvremena kada uslijedio je par u igri.

Domaćin je zaigrao odbranu 5-1 i nošen sjajnom podrškom pune dvorane u gradiću Ersta, natjerao naše djevojke da naprave nekoliko tehničkih grešaka. Norveška je lako stizala do golova i poslije serije 5:0 povela 23:18, što joj je trasiralo put ka pobjedi.

Izjava selektorke Bojane Popović nakon utakmice protiv Norveške

Zadovoljne smo onim što smo odradile u prvih 45 minuta, vodile smo odličnu borbu i nadigrale Norveške u tom dijelu utakmice. Čudno suđenje domaćih sudija i pad u igri koji nam se desio u posljednjih 15 minuta, a koji je rezultat sudijskih odluka i tehničkih grešaka u igri bekova sa pivotima, uslovio je ovakav rezultat. Pokušale smo da se vratimo u finišu meča, ali nam to nije uspjelo. Činjenica je ipak, da rezultat nije realan, poklonile smo im 10-12 golova u drugom poluvremenu i bilo je nemoguće da se vratimo. Utisak je potpuno drugačiji u odnosu na rezultat, ali moramo da analiziramo igru iz ovog meča, kako nam se u subotu ne bi ponovile neke greške, iako sam svjesna da su neke bile i očekivane zbog potrebe da rotiramo neke igračice.

Despotović, Pletikosić, Grbić i Ašanin nikada nijesu imale priliku da igraju zajedno u bekovskoj liniji, uz to i Ćorović je u finišu dala svoj doprinos, a utisak je da su odlično sarađivale, iako naravno ima prostora za napredak. Despotović se vratila poslije duže pauze, imala ozbiljnu ulogu i to je iznijela odlično. Rajčić je odlično branila dok je odbrana bila postavljena na pravi način, a nije mogla da zaustavi kontre, koje su bile posljedice naših grešaka u igri bekova sa pivotom.

Jelena Despotović je na povratku u nacionalni tim nakon porođaja pokazala koliko je značajna u rotaciji – bila je najefikasnija sa sedam golova, a odličan meč odigrala je i Nina Bulatović koja je upisala pet.

Ivona Pavićević je postigla četiri, Itana Grbić dva, Tatjana Brnović dva, a u strijelce su se još upisale Dijana Ujkić, Matea Pletikosić, Ivana Godeč i Tanja Ašanin.

Marina Rajčić je imala zapaženo izdanje na golu sa osam odbrana, a na debiju u seniorskoj reprezentaciji, Andrea Škerović je upisala tri intervencije.

Novi duel protiv Norveške zakazan je za subotu sa početkom u 16.16 sati.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×