facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavice" u četvrtak i subotu protiv šampionki Evrope i svijeta

seniori
„Lavice“ otputovale u Norvešku, gdje ih u četvrtak i u subotu očekuju prijateljske utakmice protiv šampionki Evrope i svijeta u okviru EHF sedmice.

„Lavice“ su otputovale u Norvešku, gdje ih u četvrtak i u subotu očekuju prijateljske utakmice protiv šampionki Evrope i svijeta u okviru EHF sedmice.

Iako značajno oslabljene zbog izostanka nekoliko važnih igračica koje su povrijeđene, izabranice selektorke Bojane Popović žele da se predstave u najboljem svijetlu protiv jedne od najboljih selekcija na planeti.

Biće to odlične provjere u sklopu uigravanja za Svjetsko prvenstvo koje će od 30. novembra do 17. decembra biti održano u Švedskoj, Norveškoj i Danskoj.

EHF sedmica za rukometašice

Prijateljske utakmice

Četvrtak

Norveška – Crna Gora (19.15) - Ørsta

Subota

Norveška – Crna Gora (16.45) – Volda

Ema Alivodić, pivot reprezentacije Crne Gore

Čekaju nas dueli protiv jake reprezentacije koja je osvojila sve. Kao i u svim duelima, daćemo 100 odsto i borićemo se do kraja. Norvežanke su zahtjevne i biće teško 120 minuta. Nijesmo u najjačem sastavu, nije nam prvi put da smo u ovoj situaciji.

Svako okupljanje morate da iskoristite za SP. Jeste daleko, ali je svaki meč važan?

- Ne samo utakmica, nama je svaki trening jako bitan, jer nijesmo zajedno, nemamo puno okupljanja. Jeste mnogo vremena ostalo do početka prvenstva, ali nam je važno sve što ćemo raditi do decembra. A najvažnije da svaka igračica igra odlično u svom klubu.

Ivona Pavićević, lijevo krilo reprezentacije Crne Gore

- Očekuju nas dva teška meča, Norveška je odlična selekcija. Daćemo sve od sebe. Ne idemo u najjačem sastavu, ali ovo je prilika da igraju djevojke koje nijesu imale prostora na Evropskom prvenstvu i na prošlom okupljanju. Vjerujem da ćemo iskoristiti prijateljske mečeve na pravi način. Ne sumnjam da ćemo se do kraja boriti.

 

Mnogo je problema zbog izostanka, ali ste sigurno izazov za Norvešku, ali i oni za vas, nemate što da izgubite?

- Upravo tako. Svaka utakmica je važna, a raduje nas što ćemo u četvrtak i u subotu odmjeriti snage sa ovakvom reprezentacijom. Probaćemo da damo maksimum, koji je neophodan sa ovakvim protivnikom. Inače, svako okupljanje za nas je značajno. Na prošlom, prvom okupljanju poslije EP, nijesmo bili u prilici da igramo, sada jesmo i to je za nas, zbog onoga što nas čeka krajem godine, od značaja. Vjerujem da ćemo obje utakmice iskoristiti na pravi način.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×