facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavice" na okupu, u četvrtak i subotu prijateljske utakmice protiv Norveške

seniori
"Lavice" u okviru EHF sedmice očekuju kontrolni mečevi i to protiv Norveške, protiv koje će igrati u gostima u četvrtak i subotu.

„Lavice“ su ponovo na okupu, drugi put nakon novembra prošle godine i osvajanja bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Za razliku od februarskog okupljanja, ovog puta ih u okviru EHF sedmice očekuju kontrolni mečevi i to protiv Norveške, protiv koje će igrati u gostima u četvrtak i subotu.

Selektorka Bojana Popović suočila se sa brojnim problemima zbog povreda, koje su uslovile da "lavice" značajno oslabljene putuju u Norvešku.

U nacionalni tim se vraća igračica mađarskog Đera Jelena Despotović, koja se nedavno vratila na teren nakon porođaja.

Dueli protiv Norvežanki, prilika su da se selektorka Popović uvjeri u trenutnu formu igračica i nastavi sa uigravanjem tima za Svjetsko prvenstvo koje će od 30. novembra do 17. decembra biti održano u Švedskoj, Norveškoj i Danskoj.

Jelena Despotović, bek reprezentacije Crne Gore

Prvi put si tu poslije OI, kakav je osjećaj?

- Čast i privilegija je biti dio reprezentcije, malo je čudno, ali dobro.

Slijedi meč za Norveškom?

- Skandinavke svaki dan imam na treninzima u Đeru, znam šta nas čeka, ali to je dobar test za nas. Dobra prilila da se uvježbamo i pokažemo šta možemo protiv najjačih. Radujem se obavezama.

Kako ti sada izgleda reprezentacija, kako gledaš na Svjetsko prvenstvo?

- Rano je da pričam, ali sve izgledaju raspoložene, srećno, zdrave. A korak po korak i onda idemo na Svjetsko prvenstvo.

Dugo si pauzirala, jesi li spremna?

- Najbitnije je bilo poslije porođaja - da budem zdrava, da sve prođe kako treba. Polako se vraćam trenutno u Đeru je 19 igračica i Ambroš je rekao koliko je dobro, toliko je loše, jer su sve spremne i zdrave i ne zna koga da izabere. Ne mogu svi da imaju istu minutažu. Drago mi je što ću sada dobiti priliku da se vratim na teren utakmicama u reprezentaciji.

Marina Rajčić, golmanka reprezentacije Crne Gore

-  Nama je svaka utakmica važna. Iskreno, jedva čekam da osjetim čari utakmica u crnogorskom dresu. I jedva čekamo da sve krene.

Spremate se za Svjetsko prvenstvo, kako ti djeluje ekipe u novom izdanju u novoj eri bez Jovanke Radičević?

- Čudno je bez njene energije, ali, opet, moramo da se prešaltamo - da tako kažem. Joka je završila karijeru u reprezentaciji, imamo dobra krila, možda ne kao što je bila ona, ali sigurno će dati maksimum i pokušati da se predstave u najboljim izdanjima. Sada nijesmo u najjačem sastavu, ali daćemo maksimum.

Status treća reprezentacije u Evropi zahtijeva da budete maksimalni u svakom meču?

- Izazov smo za sve rivale. Možemo da igramo loše, da nijesmo na nivou, ali druge reprezentacije gledaju na nas kao ravnog sebi.

Olakšavajući faktor ne igrate baraž za Svjetsko prvenstvo?

- Lakše, dolazimo umorne, kraj je sezone, jedva čekamo da sve ovo završimo. Ali, uvijek je posebna emocija kada se igra za nacionalni tim.

Tanja Ašanin, bek reprezentacije Crne Gore

- San je igrati sa takvom reprezentacijom, nijesmo imali mogućnosrti da igramo na prošlom okupljanju, da se bolje spremimo i uigramo. Nemamo priliku tako često da smo zajedno. Svjetsko prvenstvo je najveći izazov - znam da će biti kako treba. Svako okupljanje treba da iskoristimo maksimalno.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×