facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Lavice" na okupu prvi put nakon osvajanja bronzane medalje na Evropskom prvenstvu

seniori
Prilika da selektorka Bojana Popović počne sa uigravanjem tima za Svjetsko prvenstvo koje će od 30. novembra do 17. decembra biti održano u Švedskoj, Norveškoj i Danskoj.

„Lavice“ su se okupile prvi put nakon novembra prošle godine i osvajanja bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori.

U Podgorici će do petka trenirati u sklopu EHF sedmice, što je prilika da se selektorka Bojana Popović uvjeri u trenutnu formu igračica i počne sa uigravanjem tima za Svjetsko prvenstvo koje će od 30. novembra do 17. decembra biti održano u Švedskoj, Norveškoj i Danskoj.

Tokom predstojeće EHF sedmice, naša reprezentacija neće imati kontrolnih mečeva, ali će sjajne provjere imati već 6. i 8. aprila kada će u sklopu narednog okupljanja u gostima odigrati dva duela protiv Norveške, aktuelnog šampiona Evrope i svijeta.

Tatjana Brnović, pivot reprezentacije Crne Gore

Uvijek imamo pozitivnu energiju kada se okupimo, naročito sada nakon osvajanja bronzane medalje na Evropskom prvenstvu. Evidentno je zadovoljstvo što smo ponovo na okupu, tako da je pred nama lijepa sedmica. Ipak, moramo da zaboravimo na uspjeh koji smo postigle, jer je pred nama zahtjevna godina, u kojoj nas očekuje Svjetsko prvenstvo, potom u martu naredne i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

Marta Batinović, golmanka reprezentacije Crne Gore

Prelijepo je ponovo biti na okupu i to nakon osvajanja medalje na Evropskom prvenstvu, sada su tu i neka nova lica, mlade djevojke i to je dobro za uigravanje, znamo što nas čeka u narednom periodu. Svako okupljanje moramo da iskoristimo da se spremimo za Svjetsko prvenstvo u decembru, a onda u martu borba za ono što je najvažnije, a to su Olimpijske igre u Parizu. Ponovo se u evropskom rukometu priča o Crnoj Gori, protivnici će nas sada mnogo ozbiljnije gledati, ali imamo svoj cilj i želimo u Pariz.

Nada Ćorović, lijevi bek reprezentacije Crne Gore

Nijesam očekivala poziv u nacionalni tim, iako sam se potajno nadala da će do njega doći. Mislim da je stigao u pravo vrijeme, jer sam imala dobru polusezonu. Mnogo sam srećna što sam prvi put u reprezentaciji i radujem se ovoj sedmici. Vjerujem da ću uspjeti da se nametnem stručnom štabu i da će saigračice steći povjerenje u mene.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×