facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Šola objavio spisak za dvomeč protiv Slovenije u kvalifikacijama za EHF Euro 2024

seniori
Slovenija će biti protivnik u dvomeču koji će odlučiti pobjednika kvalifikacione grupe 7 za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Mart je rezervisan za najvažnije mečeve „lavova“ u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će u januaru naredne godine biti održano u Njemačkoj.

Slovenija će biti protivnik u dvomeču koji će odlučiti pobjednika kvalifikacione grupe 7, nakon što su oba tima ostvarila maksimalan učinak i po dvije pobjede protiv Bosne i Hercegovine i Kosova, u oktobru prošle godine.

Crna Gora dočekuje Sloveniju 9. marta u SC „Morača“ u Podgorici, na debiju novog selektora Vlada Šole, koji je objavio spisak od 20 igrača koji će konkurisati za taj, kao i revanš koji se tri dana kasnije igra u Kopru.

U odnosu na sastav koji je izborio plasman u glavnu rundu na Svjetskom prvenstvu u januaru,  nema Stevana Vujovića, povrijeđenog Nemanje Grbovića i Marka Lasice, dok je dosadašnji kapiten Vasko Ševaljević objavio kraj reprezentativne karijere nakon šampionata u Švedskoj i Poljskoj.

Na spisku je dakle, šest novih imena u odnosu na to takmičenje, a uz povremene reprezentativce Jagoša Braunovića, Luku Radovića, Luku Vujovića i Arsenija Dragaševića, u nacionalni tim se nakon oporavka od povrede vraća jedan od najboljih igrača Stefan Čavor, dok će se za priliku da debituje u A timu boriti juniorski reprezentativac Mirko Latković.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×