facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Kapisoda dobio jednoglasnu podršku za drugi mandat na čelu Saveza

seniori
Na vanrednoj sjednici Skupštine Saveza, kojoj je prisustvovalo 26 od 32 delegata, Kapisoda je dobio jednoglasnu podršku.

Petar Kapisoda i u naredne četiri godine biće predsjednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore.

Na vanrednoj sjednici Skupštine Saveza, kojoj je prisustvovalo 26 od 32 delegata, Kapisoda je dobio jednoglasnu podršku za drugi mandat.

Za predsjednika Saveza, Kapisoda je prvi put izabran 29. januara 2019. godine i četvrti je predsjednik Saveza od obnove nezavisnosti.

Govor predsjednika Upravnog odbora RSCG Petra Kapisode na sjednici Skupštine

Skupština je imenovala i nove članove Upravnog odbora, čiji članovi će na predlog predsjednika Kapisode biti Vesko Mujović, Milutin Vušurović (Toyota), Miladin Mijajlović (Bemax), Aleksandar Špadijer (SB bet), Milija Zeković (Telemach), Igor Noveljić (Crnogorska komercijalna banka – OTP group), Ljubo Perišić (DIVA) i doskorašnji kapiten nacionalnog tima Vasko Ševaljević.

Jednoglasno je novi mandat dobila i predsjednica Skupštine Saveza Zorica Kovačević.

Tokom mandata Kapisode, ostvareni su sjajni rezultati reprezentativnih selekcija. Ženska reprezentacije je ostvarila najbolji plasman na prvenstvima svijeta osvajanjem petog mjesta na šampionatu u Japanu 2019, a u novembru prošle godine okitila se bronzanom medaljom na Evropskom prvenstvu. Muška reprezentacija bilježi najbolje rezultate nakon obnove nezavisnosti – redovan je učesnik najvećih takmičenja, na Evropskom prvenstvu 2022. izborila je plasman u glavnu rundu i ostvarila istorijski rezultat osvajanjem 11. mjesta, dok je na Svjetskom prvenstvu koje je u toku, napravila još jedan iskorak i to plasmanom u glavnu rundu.

Osim sjajnih rezultata reprezentativnih selekcija, Savez je u protekle četiri godine pokazao i izuzetne organizacione sposobnosti, za koje je dobio priznanja od Evropske i Svjetske rukometne federacije. Crna Gora je naime, bila domaćin dva prvenstva Evrope za mlađe reprezentativne selekcije, jedina u svijetu organizovala je dva olimpijska kvalifikaciona turnira, a prošle godine je zajedno sa Slovenijom i Sjevernom Makedonijom, bila domaćin Evropskog prvenstva za rukometašice. Uz to, Podgorica će u avgustu ove godine biti domaćin Evropskog prvenstva za kadetkinje.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×