facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

Kapisodu za novi mandat na čelu Saveza predložilo 17 klubova

seniori
Vanredna sjednica skupštine Rukometnog saveza Crne Gore biće održana 25. januara sa početkom u 12 sati.

Vanredna sjednica skupštine Rukometnog saveza Crne Gore biće održana 25. januara sa početkom u 12 sati u prostorijama Fudbalskog saveza Crne Gore u Podgorici.

Članovi Skupštine putem obavještenja koje je 12. januara obavljeno na zvaničnom sajtu Saveza i dostavljeno svim klubovima, imali su mogućnost da dostave predloge za predsjednika Upravnog odbora i predsjednika Skupštine do danas do 12 sati.

Do navedenog termina, predlog da aktuelni predsjednik Saveza Petar Kapisoda obavlja navedenu funkciju i u naredne četiri godine, dostavilo je 17 klubova koji imaju 20 od ukupno 32 delegata koliko broji skupština. Predlog su dostavili sljedeći klubovi: Podgorica 2013, Zeta, Berane 1949, Mornar 7, ŽRK Budućnost Bemax, Budućnost Podgorica, ŽRK Nikšić, Komovi, Trebjesa, Jedinstvo, Lovćen, ORK Rudar, Budvanska rivijera Budva, Partizan 1949, ŽRK Ulcinj, Stars Cetinje i Zabjelo.

Za predsjednika Saveza, Kapisoda je izabran 29. januara 2019. godine i četvrti je predsjednik Saveza od obnove nezavisnosti. Tokom njegovog mandata, ostvareni su sjajni rezultati reprezentativnih selekcija. Ženska reprezentacije je ostvarila najbolji plasman na prvenstvima svijeta osvajanjem petog mjesta na šampionatu u Japanu 2019, a u novembru prošle godine okitila se bronzanom medaljom na Evropskom prvenstvu. Muška reprezentacija bilježi najbolje rezultate nakon obnove nezavisnosti – redovan je učesnik najvećih takmičenja, na Evropskom prvenstvu 2022. izborila je plasman u glavnu rundu i ostvarila istorijski rezultat osvajanjem 11. mjesta, dok je na Svjetskom prvenstvu koje je u toku, napravila još jedan iskorak i to plasmanom u glavnu rundu.

Osim sjajnih rezultata reprezentativnih selekcija, Savez je u protekle četiri godine pokazao i izuzetne organizacione sposobnosti, za koje je dobio priznanja od Evropske i Svjetske rukometne federacije. Crna Gora je naime, bila domaćin dva prvenstva Evrope za mlađe reprezentativne selekcije, jedina u svijetu organizovala je dva olimpijska kvalifikaciona turnira, a prošle godine je zajedno sa Slovenijom i Sjevernom Makedonijom, bila domaćin Evropskog prvenstva za rukometašice. Uz to, Podgorica će u avgustu ove godine biti domaćin Evropskog prvenstva za kadetkinje.

Do navedenog termina, predlog da aktuelna predsjednica skupštine Zorica Kovačević obavlja navedenu funkciju, dostavilo je 13 klubova: Podgorica 2013, Zeta, Mornar 7, Budućnost Podgorica, ŽRK Nikšić, Komovi, Trebjesa, Jedinstvo, Lovćen, ORK Rudar, Partizan 1949, ŽRK Ulcinj i Zabjelo.

Predloženi kandidati do 20. januara u 12 sati, dužni su da dostave kancelariji izjavu o prihvatanju ili odbijanju kandidature.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×