facebook instagram twitter viber licenciranje zrscg
Rukometni savez
Crne Gore

"Borili smo se, nijesmo izvukli bod, ali ima mnogo rezerve u našoj igri"

seniori
"Borili smo se, nijesmo izvukli bod, ali moramo da se koncentrišemo na Iran koji nas čeka u subotu", kazao desni bek Branko Vujović.

Branko Vujović je sa sedam golova i nekoliko asistencija ,,vukao“ Crnu Goru protiv Španije, ali je evropski vicešampion ipak slavio na startu Svjetskog prvenstva (30:25).

- Nijesmo došli da bismo izgubili, već da se borimo i u nekoliko navrata smo pokazali da možemo da igramo s njima, ali je teško je protiv ekipe čiji igrači imaju isti sistem u klubovima i reprezentaciji. Svako zna što treba da radi, dok mi dolazimo iz različitih sistema i to se vidi na terenu kad promašimo neku kretnju i ne možemo nekad da se razumijemo. Borili smo se, nijesmo izvukli bod, ali moramo da se koncentrišemo na Iran koji nas čeka u subotu – naveo je desni beki Hanovera.

- Imamo dosta rezerve, protiv Španije je specifično jer izlaze visoko u odbrani, ali ne igraju agresivno, već te tjeraju u teške pozicije za šut i njihovi golmani, koji su među pet na svijetu, brane te udarce.

,,Lavovi“ imaju za čim da žale, makar što nijesu izgubili manjom razlikom, jer bi i to u glavnoj rundi moglo da bude presudno.

Ali prvo treba pobijediti Iran i Čile.

- Španija je nametnula dobar ritam i držala ga tokom cijelog meča. Dobrim dijelom meča smo uspjeli da ga ispratimo, ali koštali su nas promašeni zicer kod dva, tri gola zaostatka – rekao je Miloš Božović.

- Ova igra hrabri, postoji ogromna rezerva kod nas jer smo mogli dosta bolje. Srećan sam što pokazali karakter protiv ekipe koja je među tri na svijetu, nijesmo se predavali.

facebook instagram twitter viber licenciranje
×